Kecskemét blog

Kecskemét, azaz a Hírős város blogja. Kecskemétről, kecskemétieknek, kecskemétiektől.

Mi történik Kecskeméten.hu? Kecskeméten.hu Városi információs és programajánló portál.

Olvashatsz céljainkról, illetve
elérhetőek vagyunk a kecskemetblog@index.hu címen. Jöhet bármi, ami a várossal kapcsolatos.
Kecskemétblog az iwiwen

Friss, rövid hírek

Szólj hozzá Te is!

Ajánlatunk

Kecskeméti képek

Copyright

Az oldal tartalmának, részeinek utánközlése csak a forrás jól látható megjelölésével lehetséges.

A Kecskemét blogra linkelni bármikor és bármilyen mennyiségben szabad :)

Vége a főtéri BMX-es, gördeszkás mutatványoknak!?

EXplorer 2009.05.08. 11:35

Egy februárban életbe lépett helyi rendelet alapján a másokat és a főtér állagát veszélyeztető BMX-esek és gőrdeszkások sportszereit el fogják venni.

A főtéren szabályt sértők ellen eljárást kezdeményeznek, és a deszkát,vagy a kerékpárt tárgyi bizonyítási eszközként lefoglalják, azokat a szabálysértési hatóság elkobozza.

Mindezek betartására a közterület felügyelők külön akciócsoportot szerveznek. Részletek itt.

Kecskeméten régóta probléma, hogy a 0km kő és a Nagytemplom környékén fiatalok rongálják a díszburkolatot, valamint a 0km kőnél játszó kisgyerekek közt cikáznak, ugratnak. Ugyanakkor azt is világosan kell látni, hogy jelenleg más alternatíva nem nagyon áll rendelkezésre a sportoló fiatalok számára. A vízműdombnál van ugyan egy BMX pálya, de az egyrészt kívül esik a városközponton, másrészt az állaga is elég rossz. Sokak szerint a vasútparkban kellene elhelyezni egy új pályát. Persze, kérdéses, hogy oda kimennének-e a fiatalok, mert hiszen ott nem sokan látják a produkciókat.

Várjuk a véleményeket kommentek formájában a blogra!

Ez ennyire kell(ett) Kecskemétnek:
szerintünk: (3,5/5)
szerintetek: (3,6/5)

Címkék: bmx bicikli gördeszka főtér

135 komment




Ha van egy jó történeted a városról, hallottál valamit Kecskemétről, ne habozz, írd meg nekünk - névvel, vagy név nélkül: kecskemeten@ikecskemeten.hu

Ha nincs aktuális történeted, egy jó kommentnek mindig örülünk! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskemet.blog.hu/api/trackback/id/tr551109587

Trackbackek, pingbackek:

Pingback: Kecskemét bekeményít | Deszkás Piknik + Felvonulás 2009.05.08. 15:39:17

[...]BMX-eseket is. Merthogy Kecskeméten sincsen normális pálya. Ahogy egy helyi blog is írja, “jelenleg más alternatíva nem nagyon áll[...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Azt sajnos nem tudom hogy mi a szitu Kecskeméten, de az látom, hogy Budapest egyik legszebb terét, az Erzsébet teret, szarrá amortizálták a kis hippik gördeszkával, szeméttel meg grafitivel az elmúlt évek alatt... azért az a tér többet érne és többe is került annál hogy most már lassan úgy néz ki mint egy külső kerületi panelnegyed játszótere... Ja, egyébként az is elgondolkodtató hogy míg a Szabadságtér tele van unatkozva ásítgató rendőrbácsi és nénivel - látom, mert itt dolgozom a téren - ott persze nincs egysem... végül is ők sem szeretek dolgozni, valahol még meg is értem
@toxikus: csattanos valasz, de ertelme nincs
@Tommm: A padokat, a díszkövet (először csak az élét, sarkát, aztán szép, egyre nagyobb darabokban az egészet). Sok helyen lehetett már látni ilyet, hogy erre is mondjak egy példát, Budapesten a Goldmann téren - igaz ott fém félgömbökkel végül megakadályozták a további rongálást, de a követ újra kellett rakni.
@Tommm: Nagytemplom lépcsője, a padok, Nagytemplom előtti kövezet előtere. Soroljam még, öcsi? Te fizeted ki vagy a szüleid?
@Hack.Elek: feneketelen tónál a tamplom lelletti rokilejáró peremére kis fémfogakat erősítettek a deszkásállatok ellen:) megnéztem volna ahogy véletlen lefogazza vmelyik kis véglény:D
@Hack.Elek: Ugyan menjetek mar ki a Foterre es nezzetek, utana beszeljetek.

Valamint menjetek ki a jatszoterekre, ott is nezzetek szet hogy mi hogyan all, nem all.

Ha hazaertetek, gondoljatok vegig a latottakat es keressetek mas baszogatnivalot.

Komolyan padkak szelerol beszelunk? Ugyan mar, vicc.
@Tommm: ez a hozzáállás az igen:) éljen a primitivizmus. énsem tudom,h mit sírsz ha elveszik a kis csotrogányod. komolyan az csak a biciklid. és?
@toxikus: nem erted az ervelesem.

Arrol beszelek hogy gyakorlatilag elhanyagolhato kart, okozunk, bar nem tudom hogy egy padka szelenek a lekopasa mennyire minosul karnak egyaltalan, de mindegy.

Csak nezz korbe a varosba, millio+1 dolog van ammi szazszor verlazitobb ennel, megis minket talalnak meg, pedig nem tudjuk kinek artunk igazan.
esetleg nem akarod párhuamba álljtani mondjuk az anktarkiszi jégtakaróval is a területet? mert kb annyi köze van a játszóterkenek is hozzá:D

azért egyetlen egy hozzászólásból fasza képet festettél az igazán csökkent értelmi képességeidről:DDD
@Tommm: Rossz hírem van, öcsike! Minden nap ott megyek el. Kétszer is. És látom is. És zavartalak el már titeket el onnan....
en nem deszkazok es nem korizok, sosem tettem.
de most komolyan mit kell ezeket a gyerekeket baszogatni?
a foteren mar nemigazan van mit szetbaszni, mert ugy szar, ahogy van (miota atepitettek)
az meg szerintem nevetseges, hogy rettegve kell az utcan menni, nehogy elusson 1. en itt lakok a kozpontban es nyaron sokat vagyok utcan, tapasztalataim szerint ok jobban vigyaznak a jarokelokre, mint egyesek a 2eves gyerekukre..
@Tommm: ha valaki letépi a füled az akkor teljesen normális? végülis csak a efjednek egy kis része. kit zavar?

de egy másik példa. egy autón egy komolyabb karcolás történik, az mennyit von le értékéből? mennyibe kerül a javítása? mennyire gázul néz ki?
@toxikus: Latom a szemelyeskedes mindenkinek kurvara megy, logikus alatamaszott ervekkel nem sikerult meg elojonni.
bloomberry, nem lepodnek meg, ha kiderulne, hogy te 1 tanar vagy.....:S
@Tommm: Csak jelzem, hogy elegáns csúsztatással "padkák széléről" beszélsz, pedig én még padokat, és az egész követ emlegettem...
Hidd el, hogy értem a szempontjaitokat, csak szerintem azt nem nagyon akarod látni, hogy bár ez így nektek kényelmes, másoknak viszont közvetlen kár. Soha semmi nem fekete-fehér (éljenek a közhelyek). Annak meg semmi köze a témához, hogy egyébként más dolgok milyen állapotban vannak a városban.
Mindegy, asszem kár tovább ragozni, szerintem érted miről beszélünk, csak elfogadni nem akarod, ami természetesen a te dolgod.
Budapesten is ezt kellene.

Meg a járdán kerekező biciklis barmoktól is elkobozhni a biciklit.
@whipy:
Azért, mert másoknak a testi épségét veszélyeztetik.
höhhö:) asszem whipy is hasonló közegből avaló mint tommm:) elég csak utánaolvasni egy kicsit:)
@Tommm: Brekeged mindezt te. Még mindig nem válaszoltál, te vagy a szüleid fizetik ki a rongálást, amit csináltok?
@toxikus: Nem azt mondom hogy egy padka szelenek a lekopasa szep/jo dolog. Csak annyit hogy ha kimesz az utcara es korbezel akkor nagyon sok, sokkal rosszabb dolgot latsz, aminek fenyben a padka kopas nem tudom mennyit szamit.

Szetvert jatszoterek, osszefestett epuletek, teliszart utcak.
Itt meg megy a hiszti hogy le van kopva a padka szele:!:S

Biztos hogy ezzel van a gond? Hogy ez ellen kell fellepni?
@Tommm: a sorrend fáj? valahol el kell kezdeni. ha vmi eldugodt helyen tolnátok az ipart akkor valószínű utolsó helyre kerültetek volna
@bloomberry: nem erzem ugy hogy rongaltam volna barmikor is
milyen ertelemben veve "hasonlo kozeg"?
ismet leirom sosem koriztam es sosem deszkaztam, soot biciklim sincs. ehhez en tul lusta lennek.. meg mar ki is nottem belole.
mindossze annyi, hogy tovabbra sem ertem, miert kell gyerekeket _indokolatlanul baszogatni_ es "elvenni" toluk a hobbijukat.
mindenhol azt nyomatjak, hogy mozogjon az ember, legyen friss levegon, stb. ok ezt teszik, megis ugy irtok roluk, mintha mocskos narkosok lennenek (bar ahhoz sem hiszem h sok kozotok lenne)
@Tommm: A kérdésre válaszolj......
értem. tehát mindenki ott gyakorolja a hobbiját, ahol akarja. lol:D te is észlény kategória vagy:) éljen az anarchia:)

narkósokat meg sztem leszarja mindenki. ha ki akarja nyírni magát, akkor tegye. ő dolga.
nekem már sokkal többször kellett elugrálnom a tornádós öregasszonyok elől, akik a járművüket egyszerre motorként és bicikliként is használják. mellesleg ha lenne egy normális pálya, ahol nem irreálisan magas a belépő ára, nem a ****telep mellet van, és nem életveszélyesek benne az elemek, akkor valószínűleg oda járnának ki ezek a srácok, SPORTOLNI. mondjatok már egy ingyenes sportolási lehetőséget ebben a városban. még futni sem lehet eljárni sehova szinte! a deszkás srácok szüleivel egyébként minden rendben van,figyelnek a gyerekre, attól függetlenül, hogy nem a befordult konzervativok közé tartoznak. de ha kimozdulnátok a monitor elől végre, akkor rájönnétek ti is, hogy "mennyi " szórakozási lehetőség van ebben a városban!
@whipy: Majdnem teljesen igazad van, és egyébként azzal se értek egyet, hogy azért kellene ezt a dolgot korlátozni, mert valakik "félnek tőle". Bizony a világon sok veszélyes dolog van, főleg egy városban, jönnek autók meg minden, meg lehetne ezzel a jelenséggel is birkózni. Sőt, még az is lehet, hogy akiket szórakoztatnak, azok vannak annyian, mint akik félnek.
Csak jó lenne, ha közben nem mennének tönkre olyan dolgok, amiket mások (ha nem is közvetlenül) kifizettek. Ha ezt az egyet meg lehetne oldani, nem lenne szerintem semmi baj. (Sőt, hogy demagóg is legyek, azt a karbantartási pénzt, ami itt felszabadul, lehetne például a Tommm által említett rossz játszóterek felújítására is fordítani.)
@bloomberry: Valaszoltam. Nem rongaltam soha semmit.

Sztem amit ott mi csinalunk, baromi tavol all attol amit annak lehet nevezni.

3. alkalmommal irom le: nezzetek mar korbe a varosban es utana beszeljunk rongalasrol
Tommm-nak magyaráztok páran, szerintem nem érti. Arról van szó, hogy 1. vagy hagyjuk, mert mindenki csak a magáét fújja. 2. Tommm pedig értse meg, hogy nem kopásokat okoznak, hanem törik alattuk a kövezet, és minden más, mert nem nekik találták ki. 3. az emberek félnek, mert gyorsan közlekednek akár biciklivel, deszkával, nem mindig látni őket, és ebből van a baj.
mindenki ott és azt csinál amit akar! előre! :DDDDDDD
Ostoba döntés. Ahelyett, hogy az érintett gördeszkásokat, BMX-eseket bevonva találna megoldást a városvezetés a probléma, ész nélkül, erővel oldja meg a "problémát". Tőlünk nyugatabbra ezt kulturáltabban, európaibb módon is meg tudják oldani. És nem, nem, ez nem pénzkérdés, mielőtt valaki ezzel jönne.
Az ilyen városvezetői hozzáállás ellen is tiltakozik a Deszkás Piknik, az első deszkás felvonulás, amit Budapesten rendezünk.
Akit érdekel: www.deszkaspiknik.hu
@toxikus: ahol van ra lehetoseg anelkul h ez barkit is zavarna. ezek a gyerekek ezt csinaljak 10 eve biztos, eddig senkit nem zavart.
@csontvaz: asztalosok mióta vonulnak? (esetleg egyidőben a melegfelvonulással? deszkások nagyrészének kinézete úgyis erőteljesen hajaz rájuk:D )


@whipy: 10éve is zavarta az embereket csak most lett elég és tesznek ellene valamit.
@kudarc:

2, tenyleg nem nekunk talaltak ki, varjuk a helyet ahova mehetunk. Viszont tovabbra sem ertem hogy 3 db terko meg 3m-en lekopott padka mennyiben ront a varoskepen. Nezzetek mar korbe!!! haho!

3, Jogos, az emberek felnek, de az kozel sem csak rolunk szol. Tudja mindenki hogy nagy az atmeno biciklisforgalom. 5 perc alatt megy el annyi atlag bringas keresztbe a foteren, amennyien mi vagyunk ott egy atlag nap.
Egyébként nem biztos, hogy az nem megoldás, hogy extrém kopásálló követ kellene lerakni (biztos létezik ilyen), és legalább abban megegyezni, hogy be lehessen jutni a templomba nyugodtan, nem tudom. (Csak ugye ezt akkor nyilván a deszkásoknak, bicajosoknak kellene finanszírozni, és a megegyezést aztán betartani.)
Ez az egész tényleg csak kultúra kérdése, és az ott játszók attól, hogy más véleményen vannak, még nem feltétlenül buták.
@csontvaz: egyébként tudtommal volt már egyeztetés a város részéről az arcokkal...
csak nyilván a kint lévő srácok nem egy olyan masszív szervezet, akiknek ha megmondod, hogy ne gyertek, akkor testületileg nem jönnek és betartják a játákszabályokat. mindig lesznek, akik jönnek, mert épp úgy gondolják...

Az meg szintúgy igaz, h annak sincs értelme, hogy elzavarjuk őket, de közben nincs hova menniük.

@whipy: hát, azért szerintem jópár embert zavart, csak épp most lett belőle "ügy".


Egyébként szerintem, ha nem a városháza mellett történne mindez, hanem a városatyák közvetlen látómezején kívül, akkor nem is lenne téma ez a dolog... Mert ugye amit nem látnak, az nincs is... Ha most elküldik a srácokat máshova, akkor szerintük meg lesz oldva a probléma :S mert ugye nem látják a polgármesteri hivatal mellett őket...
@Tommm: Akkor harmadjára is megkérdem, mert valszeg értelmezési problémáid vannak: Ha valamit tönkre teszel, te vagy szüleid fizetik ki? És mi a véleményed arról, hogy a Nagytemplomban drogozásra utaló jelek szoktak lenni? (Mielőtt még ész nélkül kezdenél tiltakozni: nem azt mondtam, hogy te.) És mi a véleményed arról, mikor normális hangnemben szólnak nektek, hogy ne ott bicajozzatok és erre ti kiröhögitek az időset? (Sőt, volt olyan, hogy még majdnem neki is mentetek az öregúrnak!!!) Szóval?
@Tommm: "tenyleg nem nekunk talaltak ki, varjuk a helyet ahova mehetunk."

Műkertváros. Direkt erre a célra építették nektek. Jaaa, hogy ott nem látja senki a produkcióitokat? Szar ügy....

Akarsz még néhány öngólt rúgni, öcsi?
@Tommm: Látom értelmi problémáid vannak......Tehát te vagy szüleid?

(4.)
Megnyugtató, hogy Kecskeméten nincs bűnözés, hogy már csak ez a rendőrök dolga.
Ez is a válsággal kapcsolható össze:-/ Tavaly ugyebár még sok, "magára valamit is adó" önkormányzat megjavíttatta sógorral, bátyussal, majd megvonta a vállát és azt nyilatkozta, hogy ha ilyen a lakosság, az pénzbe kerül.
Az én gyerekkoromban, a 60-as években a kerékpár inkább közlekedési eszköz volt, semmint ilyen sokoldalúan használható sportszer. De aki különleges bringás mutatványokat akart gyakorolni, megoldotta. Nem a főtéren, mert onnan elzavarta a rendőr. (Egy rendőr akár száz bringást, és senki nem mondatta magának kétszer...) Valahol másutt. És senki sem várt arra, hogy pályát építsenek neki.
@bloomberry: 1. szerintem mindenki adózik itt annyit, hogy feltudják újítani azt a "botrányosan" kinéző főteret ha annyira nagy a gond. már csak azért is mert az országban az egyik legdinamikusabban fejlődő városról van szó. 2. a nagytemplomban nem hiszem hogy a fiatalok drogoznak hahahaha.... de ha a nagytemplom elötti részre gondolsz, akkor meg ha lenne más lehetőség arra, hogy levezessék a tinédzserkori energiájukat pl sporttal ( és a gördeszka is ide tartozik), akkor valszeg nem a droghoz nyulnának. meg megnéznék egy agyonherkázott fickót, hogy mennyire bírna ráállni arra a deszkára, szerintem ne vonj párhuzamot a kettő közt. 3. láttam én már jópárszor, hogy mennyire normális az a hangnem....
Egyébként mind a gördeszka mind a bmx mind a korizás nyugaton teljesen egyenrangú sport a többivel, rendesen versenyek, pályák, profik és amatőrök vannak, és nem játékszernek hívják azt a sporteszközt. Nem mellesleg hatalmas pénz is van benne.
Tommm: eleg szar azzal takarozni hogy "dehat mashol is olyan vagy meg rosszabb"
En sem allok neki egy kalapaccsal szetverni a padokat csak mert lattam mar a varosban mashol is szetverve padokat.
Az hogy mashol is hasonlo meg nem jelenti azt hogy szabad. Azzal hogy ezzel takarozol beallsz azoknak a soraba akik a jatszotereket teszik tonkre peldaul.
Ez kb ongol a reszedrol..
@bloomberry:
Nagyon magas lorol tudsz beszelni, hogy magamra veszem a 3 terko es letort padka sarat:)
Nem, nem szuleim fizetik ki. Valoszinuleg hosszu tavon 10m ember fizeti ki.
Igen, ez verlazito, felhaborito, turhetetlen es hogy kepzelem, tudom. De biztosan te is latod mi zajlik ebben az orszagban minden szinten, s ennek fenyeben nevetsegesnek tartom a rongalas szot arra az okozott karra vetitve amivel jar hogy ott vagyunk. Gondold mar vegig mirol beszelunk mi itt most, mikor kesz jatszotereket vernek szet estenkent vandal hordak a varosban.

A `majdnem` elutesre es a droghasznalatra `utalo` jelekre nem reagalnek, ez varosi legenda. Akarhogy lehetett, vagy volt, vagy nem volt. Hajlektalan is sokat koldul arra.
@lápi lidérc: A járdán parkoló parasztoktól meg az autót. A bicikliúton sétáló parasztoktól meg a cipőjüket.
@tararara: Éjje...egy válasz. De akkor nézzük a te felfogásod szerint. Tegyük fel, egy házban laktok, ami előtt egy járda és füves rész van, amit ti gondoztok. Bár az önkormányzat tulajdona. Akkor mondjuk teszem azt elmegyek hozzátok és a házatok előtti füves területre leparkolok egy 18 tonnás kamionnal. Mondván, adózik mindenki annyit, hogy fussa a helyreállítást.
Nagytemplom. Hanem kik vonulnak oda be drogozni, öcsi?
Abban igazad van, hogy nyugaton egyenragú sport. Ezt senki nem vonja kétségbe. De nyugaton nem a városok főterein produkálják magukat a veled azonos korú fiatalok. Hanem pályákon teszik. Ahogy ti is megtehetnétek a műkertben....
@Tommm: Nem városi legenda. Saját tapasztalat.....Szóval megint öngól. ÉS most ne keverd ide, hogy a maszop-szadesz banda mit művel az országban. Mert nem erről van szó!
Explorer: az nem egyeztetés, hogy "ne gyertek". Az nem problémamegoldás.
Egyébként a legérdekesebb nem is ez, hanem az elkobzás. Ha az én deszkámat kobozná el egy rendőr vagy közterületes, arra hivatkozva, hogy rongálom, akkor perre vinném az ügyet. És nincs az az igazságügyi szakértő, aki _objektíven_ tudja bizonyítani, hogy a rongálást (ami származhatott egy másik eszköztől is) az én deszkám okozta. Nyilván ha rongálnék, akkor felvállalnám, inkább csak arra utaltam ezzel, hogy ennyit ér valójában egy ilyen rendelet. Sz*rt se, már bocsánat.

toxikus: ne haragudj, de te annyira primitív és egyszerű, buta ember vagy, hogy engedd meg nekem, hogy ne válaszoljak. Kösz!
szerintem az lenne a legjobb, ha ez a város végre nem plázákat, benzinkutakat meg egyéb ilyen hasznos dolgokat építene, hanem pl egy parkot, ahova kijárhatnának az emberek szabadidejükben, akár nappal akár éjszaka (itt most ne hozzátok fel a vízműdombos részt, ami nyitva van áprilistól szeptemberig reggel nyolctól délután hatig) vagy akár egy normális skate parkot, ami nem 3 elemből áll szinte lebetonozott terület nélkül, és kibírják fizetni a belépőt, és nem csak munka - iskolaidőben járhatnak ki oda. igaz , hogy ott van az a műkertes csoda, de elárulom hogy a kecskeméti deszkások inkább járnak át nagykőrösi skateparkba, egy olyan városba ami kb. ötödakkora mint ez.
@bloomberry: messzirol jott ember azt mond amit akar. Az erveleseddel igy nem lehet mit kezdeni.
@bloomberry: de, nyugaton is ugyanúgy produkálják magukat a város főterein a fiatalok. és szerintem egy 18 tonnás kamiont ne hasonlítsunk össze egy 4-5 kg-os gördeszkával, se a súlya miatt, se amiatt mert egy kamiont egy majom is el tud vezetni, gördeszkázni viszont nem annyira egyszerű megtanulni. és az a gördeszka évek alatt okoz annyi kárt, mint amekkorát te egy perc alatt tudnál okozni a virágaimban, mindezt úgy, hogy a virágaim csak hosszú idő után nőnének ki újra, betonozni pedig nem sok idő. ez szerintem elég furcsa példa volt, ezért furcsa választ kaptál rá.
kiváncsi lennék hány herkás vonul be a nagytemplomba belőni magát az imádkozó nyugdíjasok mellé. gondolom akkor karácsonykor az éjféli mise után több fecskendő található a földön mint tűlevél.
viszont te meg azt mondd már meg, hogy a gördeszkázó fiataloknak mégis mi köze van a heroinhoz? (ha már itt fecskendőkről hallottál)
Van azon a környéken nyilvános wc? Ha nincs, akkor odaszarok a főtérre, jó? Mert messze nem akarok menni, ráadásul a nyilvános wc-k koszosak, rossz állagúak. Meg egyébként sem bántok senkit azzal, hogy szarok egy jót, baleset sem lesz belőle.
Ráadásul 100%, hogy több adót fizetek, mint az összes kecskeméti gördeszkás együttvéve, tehát bőven futja az adómból a takarításra.
még azt nem értem, hogy akkor biciklivel át lehet gurulni a főtéren, de ha gördeszkával közlekedsz, akkor a főtéren fel kell venned? vagy el kell kerülnöd azt a környéket? vagy hogy állapítják meg, hogy igenis te koptattad le azt a lépcsőt? mindjárt veszek valami tescos deszkát és kipróbálom mennyi idő után visznek be:) ( egyébként bloomberry én nem deszkázok:), csupán próbálok racionálisan gondolkozni)
Hát ez is egy megoldás. De helyet is kéne biztosítani.
@Tommm: Nem messziről jött ember...Látom kezdesz visszavonulót fújni.
@tararara: Tévecc, nem cisnálják. volt szerencsém több európai országban járni. Fővárosokban, városokban. És nem 1-2 napot. SEHOL, hagsúlyozom sehol nem csináltak így, ahogy ti csináltok kecskeméten. (London, Berlin, Koppenhága, Bécs, München, Lindau, Zürich. Csak úgy kapásból, ahol volt szerencsém lenni.) ÉS a hasonlat igen jó volt, ezért írtál marhaságot. Nem a két eszköz súlyát kell összehasonlítani, hanem az elvet. Érzed ugye?
Akkor még egyszer, nem hallottam a fecskendőkről, hanem láttam. Érzed ugye a különbséget a két szó között?
@tararara: Nem azt allapitjak meg hogy te koptattad le szemelyesen. Azt allapitottak meg, hogy a deszkasok mint csoport koptatta/koptatja le. Hoztak egy rendeletet amit siman megtehetnek. Megtiltjak hogy hasznald maskulonben elveszik a cuccod. Tudsz rola, valszeg ki is lesz tablazva meg minden.
Ha ezek utan odamesz es elveszik a deszkad magadra vess.
Ez kb olyan mint mikor ki van rakva a capa veszely tabla a tengernel. Bemehetsz uszni de ha a capa leharapja a labad akkor aztan mehetsz reklamalni az atyauristenhez is, a labad nem kapod vissza es kulonben is figyelmeztetve voltal, magadra vess.
A gördeszkásoknak, Bmx eseknek nem ott kéne mutatványozni a főtéren, ráadásul mindenki nem kiváncsi rá, egy pálya kell ehhez, mint minden sporthoz és oda kell menni lehetne kosarazni, focizni is a főtéren, de egyik sem oda való.

Most nem a betont féltem én, de rendszerint egy elhanyagolt, összefirkált hely marad a srácok után, ahol huzamosabb ideig megjelennek.

Csinálni lehet ezt a sportot, csak a megfelelő helyen.
Teljesen igazuk van!!!

Hogy gondolják ezek a retardált fiatalok, hogy a szabadban vannak!!!
Hosz gyakorlatilag sportolnak! Egészségesen élnek!?

Takarodjanak vissza a számítógép elé!
Netezzenek, játsszanak online gyilkolós játékokkal!
Nézzenek tévét!
A mónyika sót!

Rohadékok!

Semmi kozmopolita, multis fogyasztói morál nincs bennük!

Brrrrrr....
A barátom tinédzser fia is deszkázni jár Angyalföld egyik szép közterületére!
Egy olyan gyerek, akik az elmúlt 5 évnek a 95%-át a számítógép előtt töltötte, most alig lehet hazacsalni! Haverok lettek! És csajozás!

Gondolom ők is károkozók...
Nem ám azok a cigányok, akik legutóbb ellopkodták a táskáikat...?
Én kb 20 éve voltam utoljára deszkás és bmx-es pár szerencsétlen hétig, szóval mostanában személyesen nem igazán érint az ügy.

De azt nem értem, hogy hogy merülhet föl, hogy ha köztéri burkolat és bútorok 50-60 kilós srácok ugrálása alatt porrátörik, akkor arról a srácok tehetnek. Ennek a vacaknak több száz kilós terhelést is ki kéne bírnia évtizedekig. Tudjuk, hogy megy a biznisz az országban, hogy az alapanyagra szánt pénz nagy része zsebbe kerül, de erről azért nem a srácok tehetnek. Köztérre strapabíró burkolat kell és kész.

Ami fontosabb tétel, az a gyalogos-bringás viszony. A helyzet az, hogy két különböző sebességű közlekedési módnak kell tudnia megosztani a járdákat és egyéb köztereket, hiszen 10km-nél lassabban szabad bringázni járdán. Sajnos nekem - mindannapi hagyományos bringásként - is az a tapasztalatom, hogy nagyon sok bmx-es van, aki tényleg kulturálatlanul közlekedik. De biztos vagyok benne, hogy ez csak torzított kép, egy arrogáns és agresszív bmx-est sokkal jobban észreveszünk, mint 100 normálisat, mint ahogy ugyanígy van normál bringásnál, autósnál, motorosnál.

A lényeg itt az lenne, hogy azt a vonalat erősítsük, hogy "hogyan tudunk békében egymás mellett élni?". Azzal, hogy betiltjuk a srácokat, pont ezt gyengítjük. Ha a kreszt betartva közlekedés miatt is elkobozzák a gépüket, akkor onnantól még pont azok válnak "hülyévé", akik továbbra is betartják mátrírként a kreszt. Nem tiltani kellene, hanem támogatni a szubkultúrán belül azt a példát, aki a békés együttélésre törekszik...
@KA_Steve: "ha köztéri burkolat és bútorok 50-60 kilós srácok ugrálása alatt porrátörik, akkor arról a srácok tehetnek"

Itt nem arról van szó, hogy a 60 kilós srác ugrál, hanem arról, hogy a srác bringájának/gördeszkájának a fém részei lepattintják a követ, a lépcső széli burkolatot. Illetve a gumicsíkok feketévé teszik a kövezetet. Lehet akár 1tonnát is bíró a kő, de ezek ellen egyik se véd sztem.
@bloomberry: a kamionos szerintem elég hülye példa volt mert ha fű helyett a járdára parkolsz, miközben ott van a lehetőséged is arra, hogy a járdára parkolj akkor elég nagy furkó vagy. másik meg a beton értékét ne hasonlítsd már össze a fű értékével. ameddig egy nap alatt lebetonozod azt a járdát, egy évig vetheted a füvedet ameddig újra ki nő, ha ki nő egyáltalán. bocs, de itt nem értem mi az elv.
én is jártam jópár európai országban, és láttam mindenhol deszkásokat, bár nem a fővárosok főterein, de a kisebbik városok főterein mindenhol ott vannak.
válaszolnál arra, hogy a fecskendőnek mi köze van a főtéri deszkásokhoz?
de milyen jogon kobozzák el?! a gördeszka nem tiltott tárgy! akkor a kocsiját miért nem kobozzák el annak aki a járdára parkol? és a biciklijét annak aki az úttest helyett a járdán közlekedik? vagy a robogoját annak aki a járdára áll fel vele?
másik azt sem értem, hogy a vizuális pofonon kívül miért olyan nagy gond nekte, hogy le van kopva a templom kövének a sarka.
@EXplorer: Az a kár, amit ezek a srácok okoznak nevetségesen kicsi. (az emberek zavarásával együtt is) Sokkal kisebb, mint az a haszon, hogy fiatalok értelmes módon töltik el a szabadidejüket, ami manapság sajnos már ritkaságszámba megy. És mi van akkor, ha azért csinálják ott, mert azt akarják hogy lássák őket? Akkor inkább csinálják ott, mint hogy otthon bambuljanak/igyanak/drogozzanak. Én is voltam arra elég sokszor (nem, én nem csináltam ezt), de egyáltalán nem zavartak, sőt jó érzéssel néztem rájuk. A templomról meg annyit, hogy ott minimálisnál nagyobb forgalom, csak egy-egy mise(esküvő, stb.) elején és végén van. Ekkor félrehúzódnak a deszkások.
Sokkal nagyobb problémák is vannak a városban, de a fiatalokat persze könnyű bántani...
@KA_Steve: igazad van!
próbáljunk meg egymás mellet élni, van aki deszkával szeret közlekedni és a deszkázás a hobbija, van aki képes egyedüli személyként autóba ülni azért, azért hogy elvezessen a 20 perces sétára lévő munkahelyéig. amivel mellesleg az én tüdőmet és környezetemet is szennyezi. de fel lehetne még ezer példát is hozni erre. mindenkinek van olyan dolga ami zavarja a másikat, de el kell tűrni. ha meg valaki nem bírja ezeket a zavaró dolgokat feldolgozni, akkor zárkózzon be a hangszigetelt szobájába, és várja, hogy leélje az életét ahelyett hogy megélné azt. ez most lehet kicsit filozofikus lett már, de szerintem az emberek többségét nem maguk a gördeszkások zavarják, meg az hogy lepattant a lépcső széle, hanem csak szeretnek azon bosszankodni ami egy kicsit is más mint amit ők szeretnek.
@tararara: Ezt brekeged: "a kamionos szerintem elég hülye példa volt mert ha fű helyett a járdára parkolsz, miközben ott van a lehetőséged is arra, hogy a járdára parkolj akkor elég nagy furkó vagy"

Mert it nem vagytok nagy furkók, hogy a közvagyont rongáljátok, ugye?

Jaaa, tehát akkor az főbün, ha a te füvedet tönkre teszem, de az nem, ha te meg a bagázsod tönkre teszi a közvagyont?

Fecskendőnek mi? Az, hogy addig amíg nem voltatok ott, nem volt drogozásra utaló jel.

Miért nagy gond? Mert a MI pénzüknből készítették.(Meg a szüleid pénzéből..) Neked ez nem gond, mert asnyuci-apuci a segged alá nyomja a lóvét, a deszkát, bmxet és utadra bocsát. Te meg leszarod az emberek véleményét.

Ha valami nem volt világos, szólj és lerajozolom, azt talán megérted a 3 éves értelmi szinteddel.
Huhh... b+. Végigolvastam a kommenteket, nem semmi. A vitába túlzottan nem szeretnék becsatlakozni, de egyetértek a tervvel (tiltás, elkobzás).
Azt a bizonyos kort a főtéren éltem le (14-19) és láttam, hogy a deszkás/bringás srácok tényleg amortizálják a főteret (azóta felújították, és ez után is láttam már KETTÉTÖRT padot (nem kecskeméti barátainknak: itt nagyjából egy 120x30x25-ös tömör (kő)tömbről beszélünk), és a főtér tartozékait.
Őket is megértem teljesen, mert teljesen más értékrend alapján gondolkodnak, pont leszarják, a törik-kopik-kidől, legalább van nyoma, de egyszer és mindenkorra fel kell fogni srácok hogy a főtér NEM ERRE VALÓ. Elmagyarázom (no offense):
Ha deszkázol/bringázol kopik.
Ezt a többség nem szeretné.
Kicsiny demokráciánkban többség dönt, ezért ez "mostantól" tilos.
Kiírjuk hogy tilos.
Odamész, elveszik.
Nem mész oda, nem veszik el. Ott sportolsz ahol akarsz.
Max a csajok nem látják a suliból hazafele.
Húztál egy tűzpiros IJ kártyát.
tommmi, tarar meg a többiek, akik fel vannak háborodva, hogy hogy merik megtiltani nekik, hogy tönkre tegyék a főtere. Nem válaszoltatok egyikünknek sem arra, hogy miért is nem jó nektek a műkerti pálya, amit a város nektek épített??? Nos kis szájkaratésok?
@DeFranco: Attól félek, nem fogják felfogni...Pedig ennél világosabban nem lehet elmondani, ahogy összefoglaltad.
@bloomberry: Hátha... értelmes srácok/lányok ezek. Mi is megcsináltuk a hasonló hülyeségeket (én és a haverok, téged nem ismerlek :) ), mi is mélységesen fel voltunk háborodva, nekünk is k.vára igazunk volt, és ha elkaptak a mi seggünket is szétrúgták. Nem volt olyan régen.
@DeFranco: Nekem kicsit több, én 35 leszek nemsokára. De lehet, hogy mi kaptunk "rossz" nevelést, de soha nem fordult meg a fejünkben az, hogy tönkre tegyük a padokat, járdákat, lépcsőket, parkokat, stb....Arról nem is beszélve, hogy egyre több 13-15 éves gyereket látok este 9-10 után a városban (hétvégén leginkább. Azok mit keresnek akkor és ott? Nem otthon kellene lenniük? Szüleik hol vannak?????
@bloomberry: én nem vagyok deszkás!
ha akkor a világlátott és tapasztalt ember vagy gondold már végig, hogy egy herkás mikor kezdene el sportolni.
(de ha már itt kezdesz személyeskedni, anyuci és apuci sosem nyomott a seggem alá semmit, gördeszkát és bmx-et pláne nem, már csak azért sem mert sosem érdekelt annyira ez a sportág. nem úgy mint te akinek viszont a zsíros hátsója alá nyomta apucianyuci a széket és elé tett egy számítógépet, hogy tessék kisfiam, az interneten keresztül úgyis eleget fogsz látni és tapasztalni a világból. )
SZÓVAL MI KÖZE VAN AZ ÁLLÍTÓLAGOS FECSKENDŐKHÖZ A DESZKÁSOKNAK?! láttál te már drogost?! láttál már heroinistát?! mert ha igen, akkor gondolom tisztában vagy vele hogy az olyan kemény narkós aki a templom ajtóban lövi be magát nem fog utána elbiciklizni vagy elgurulni a deszkájával.
A kecskeméti főtérnek kicsit olyan jellege van az elmúlt pár évben, mint Pesten a Deák térnek ( index.hu/velemeny/menonemmeno/2009/04/06/godor_meno/ ) Nekem ez nagyon tetszik, sajnálom, hogy sokaknak nem :( . És még egyszer: az a kár, amit okoznak tényleg nem nagy. Szerintem maximum pár tízezer forint évente.
a műkerti pálya azért nem jó nekik, mert kint van a p-csban, belépős, és a deszkázásnak van külön egy streetes ágazata is, és a nyitvatartása a nyitvatartási időhöz van kötve.
és ők sem azért deszkáznak ott, hogy kárt okozzanak, és nem azért kezdték el gyakorolni ezt a sportot, hogy háháhá ezzel majd jól lepattinthatják a főtéri lépcsők sarkát.
az a baj hogy begyöpösödött konzervatív szájkaratés tvnéző vagy te is, aki annyira nagy karakter lehet hogy csak egy blogos kommentben hallgatja és olvassa el valaki a véleményét.
filozofálgass a sötét lyukadban tovább, én lépek a leamortizált FŐTÉRRE, kiülök nézni a deszkásokat ameddig még lehet, aztán megvizsgálom hogy vajon hány közveszélyes heroinista van elbújva a templom kapuban és dobálja szét a fecskendőket.
@tararara: Pucám! Válaszoltam a kérdésedre, ellenben te nem, hogy miért is nem jó nektek a műkerti pálya? És nekem nem anyuci meg apuci nyomta a seggem alá, hanem én dolgoztam meg érte. Mert egyrészt a szakmám, másrészt meg én nem vagyok már az a kis pisis korú mint ti. Én dolgozok. Tudom értékelni a pénzt. Veled meg bandáddal ellentétben.
@tararara: Ritka paraszt vagy... (Bocsánat a valódi paraasztoktól, hogy olyan magas értlemi szintre emeltem. Lehet, hogy az egysejtű helyesebb megfogalmazás lett volna rád.)
Az talán jobb lenne ha teljesen kihalna a főtér és csak cekkeres mammerek vánszorognának keresztül kasul.Én tényleg a közpotnban lakon, van néhány dolog, ami nem tetszik, de megtalulok vele együttélni, mert azt végképp nem szeretném, ha az eddig is alig létező ifjúsági élet még jobban visszaesne.
Ezek csak ártatlan gyerekek, akiknek nincs kialakítva a megfelelő hely a mozgásra (lásd KTE pálya bezárása stb.). Hadd szórakozzanak, igaz most nincs keresetük, de előbb-utóbb ők fogják fizetni jó néhány forumozó nyugdíját.
@bloomberry: tetszenek a végső érveid :) Az ilyenek miatt szégyenlem néha, hogy a konzervatív oldalt preferálom.
Én egyet Értek a "rendelettel", ugyanakkor a deszkásokat is megértem. Kell nekik egy "játszótér", valahol nem a város végében, hanem ott, ahol láthatják őket többen, és mégsem veszélyeztetnek senkit és nem rombolnak semmit. Amikor elkezdték építeni-szépíteni a várost, és rendbe tették a Széchenyi téren a városközponti buszmegálló és az Északi térfal közti füves placcot, akkor ha engem kérdeztek volna meg, és ott tuti kialakíttattam volna egy "Deszkás-parkot". Most ott padok vannak, meg kószáló emberek, kiszáradt fű és néhány bokor.
(Szerintem ez kb. anno senkinek se jutott eszébe a városrendezési osztályon dolgozók közül.. :S)
Most, hogy újabb fejlesztések, beruházások és felújítások vannak kilátásba helyezve - Rákóczi út és környéke valamint a Noszlopy G. Park rendbetétele - mindenképpen szükség lenne a Főtér meghosszabbítására, a Deszkás-Bringás Park megépítésére azon a kihasználatlan kutyagumis zöld területen. Valahogy úgy képzelném én el, mint Szegeden a Ligetet. Ott is van pihenős, piknikezős rész, és egy elkerített, korszerűen kialakított és viszonylag rendbe tartott deszkás part rámpákkal és mindennel, ami nekik kell...
Érdekes lenne megtudni, hogy vajon a döntés hozók beszéltek-e ennyit a témáról, mint amennyit itt a blogon beszélünk róla.
Ha igen, akkor egy kicsit nyugodtabb lennék :) Talán nem tévedek nagyot, ha úgy gondolom, hogy nem esett ennyi szó a témáról... :(
Megértem a fiatalokat,hogy kell egy hely,ahol gördeszkázhatnak,beszélgethetnek.De ez ne a templom előtt legyen,és ne a lakóházak előtti babakocsifeljárókon.Fogjanak össze és szerezzenek támogatókat,és ott a saját erő is.Lehet fizikai munkát is belevinni és építeni egy pályát.Pénteken benn sétáltam a központban,és a templom előtti füves területen eldobált üdítősdobozok,cigarettásdobozok,szemét.....mellettük totyognak a kisgyerekek.És ott a kuka is.Csak bele kellene dobni a szemetet.
OFF

Hát ez gyors volt :) Ezek szerint a blog első hozzászólásával büszkélkedhetek :D

"StopSzmog 2009.05.07. 22:10:45

Ahoj!
Rögtön kérdeznék is erről a hírről:

criticalmass.hu/blogbejegyzes/20090430/elkobozzak-kerekparokat "

ON
A főtérbe torkolló sugárút felújítási tervei kapcsán említették februárban:

"a buszpályaudvar felőli sarokban a főtérről kitiltott BMX-eseknek és gördeszkásoknak profi pályát építenek"

kecskemetilapok.hu/hun/sa_hirek/i_helyi_hirek_8/i_hamarosan_megkezdodhet_a_rakoczi_ut_rekonstrukcioj_12886
Ja, igen, a rendelet
kecskemet.hu/doc/6-2009-i-300_0.doc

azt írja, 30.000 Ft-ig terjedő helyszíni bírság róható ki, elkobzást nem találtunk benne. Ha valaki tud ebben segíteni, azt köszi.
@Overdose:

Hadd szórakozzanak, igaz most nincs keresetük, de előbb-utóbb ők fogják fizetni jó néhány forumozó nyugdíját.

ott a pont.

A fecskendos kommentelo megalol, gondolom nem tud eleget a drogokrol hogy kulonbseget tudjon tenni a heroin es mas drogok hatasa, beviteli modja kozott. Ha tudna akkor evidencia lenne amit a tobbiek mondanak, hogy a deszkasok NEM LEHETNEK heroin felhasznalok.

kapcsolodo anyag: lmgtfy.com/?q=effects+of+heroin

Amugy Budapesten az egyik legjobb dolog ami tortent a kozterekkel az az erzsebet ter felviragozasa. Nem a deszkasok jelenletere gondolok, hanem arra hogy meno hely lett, ahol estenkent zsong a fiatalsag. Igazan nem mondhato hogy a kb. 8 meter szeles jarda (lehet hogy joval tobb, also becslest adtam) egyik szelen ugralo sracok barkit is veszelyeztetnenek.
Egerben a sétáló utcában...na ott is majdnem letarolt egy BMX-es...és még én vagyok vak...
@StopSzmog: igen, valóban tiéd volt a legelső komment, amit ezúton is köszönünk :) Bízunk benne, hogy még lesz több is, illetve sok érdekes témával szolgálhatunk Kecskemét polgárainak.
Hát sziasztok, nem vagyok valami nagy fórumozó, msn-en olvastam, hogy felháborító ami történik végig olvastam ezt a blog-ot is. Nem háborít fel ami történik hiszen teljesen egyértelmű, hogy rongálunk (igen, deszkás vandál holigán vagyok én is, 19 éves kis sz*ros, ahogy mondanátok ti nagy és hatalmas tapasztalt intelligens 35-40 éves, feltehetőleg épp elmével rendelkező emberek). Kecskeméttől nem messze élek egy faluban, sokat jártunk Kecskemétre deszkázni, igen a főtérre. A falunkban nincs semmi, csak köves út, amiből persze nem lehet gördeszkás karrier-t alakitani, pedig jopár éve űzzük ezt a SPORT ágat (hangsúlyozom SPORTág, ami lehet nektek a focival, kosárlabdával és a fórumozással ki is merül), tehát kénytelenek vagyunk utazgatni.
Sajnáltatni nem akarom magamat, de nem vagyok abban az anyagi helyzetben, hogy más országok főterét vizsgálgassam, hogy deszkáznak-e ott, így nehéz is az "anyucitol" kéregetni pénzt, ezt azért mondom, mert itt nagyon nagy általánosságban beszéltek és nagyon sok szempontról még ti tapasztalt öreg rókák sem tudtok sok információt, csak annyit, hogy vandálok vagyunk, rongálunk és hogy az extrém sportok így úgy. Ennek az ágazatnak van nagyon sok pozitív oldala is, nem akarok sokakat ismételni, de a sportolás valahogy kiszorítja a drogokat az ember életéből, mert nem kell drogoznia ahhoz, hogy elfelejtse a mindennapi gondokat, hanem elkezd mozogni trükköket próbálni, tanulni, barátaival találkozik (nemcsak számítógépes játékokon, amiket egyébként én is szívesen kipróbálok és játszok).
Arról meg a mai fiatalok sem tehetnek, hogy enyhébb a nevelésünk, mint nektek idősebb korosztálynak volt...nagy volt a fegyelem, gondolok itt a szocializmusra, nade' remélem, hogy a ti gyerekeiteknek nem szabjátok meg, hogy milyen sport érdekelje és művelje, mert az nem vezet sehova csak arra, hogy egy pipogya gyerek válik belőle, aki nem képes kiállni a saját érvei mellett és köztudott, hogy az ilyen emberek nem lesznek igazán sikeresek sem az életben sem a munkájukban (elnézést, hogy eltértem a konkrét témától, de úgy érzem az elolvasottak alapján, hogy ezt azért nem árt megosztani veletek).
Ebben a fórumban fel lehet fedezni egy pár nagyon jól gondolkodó figurát, akik nem az én korosztályomba tartoznak és ugyan ezzel a gondolkodás móddal rendelkeznek, mint én és szeretném nekik üzenni ,hogy tisztelet nektek. Nem azt mondom, hogy mindenkinek ugyanúgy kellene gondolkodnia, de azért kikérném ezt a hangnemet, hogy idézem "mit sírsz ha elveszik a kis csotrogányod. komolyan az csak a biciklid. és?" figyelmeztetlek, hogy ez a megnevezett kis csotrogány, legyen az bicikli vagy gördeszka, görkorcsolya és a többi körülbelül annyit ér, amit a számítógéped és net előfizetésed (amit persze ilyen idős korban pötyögsz, amik ráadásul nem a kora esti időpontokra tehetők, amiknek bizonyítéka az üzenetek beérkezési időpontja /ilyen időtájt a fáradt, adózó, keményen dolgozó felnőtt férfi az ágyban fekszik a felesége mellett és pihen, hogy következő nap a kipihenten energiával telítődve kezdhessen a munkába, amiből majd adózik/ és nemcsak azért, hogy ezeket a vandál gördeszkások okozta károkat fizessék), és még valami nagyon fontos, hogy tisztázzam a stílusbeli dolgokat, hogy nem vagyunk hippik, homoszexuálisak sem, ahogy azt említette egyik kedves fórumozó(köszönjük mi is szeretünk, de menny ki és nézz végig magadon a tükörben és mikor eldöntötted, hogy heteroszexuálisok körébe tartozol gratulálhatsz magadnak). Tehát lehet, hogy egyenlőre nincs fix fizetésem és a ti adótokat pazaroljuk, ilyen felesleges dolgokra ezért elnézést, de a javíttatásokra fordított pénzösszegekből kényelmesen lehetett volna építeni egy városközponthoz közeli parkot, ami még lehet, hogy jó minőségű lehetne is még ha belépős is (akkor nézhetjük úgyis, hogy ingyen van a park mert megfizetjük a belépőkből nem tudom miről beszélünk, hogy nincs rá keret), de véleményem szerint a környéken egy park sincs ahova elmegy szívesen mindenki még mi is, mint egyszerű PARASZTOK, ahogy mondta volt egy tiszteletreméltó és kúlturált emberke(köszönjük megint ezt a megnevezést nagyon szeretjük, ha eme szóval becéztek, de fel kell hívnom a figyelmed, hogy a paraszt szó értelmezése: agrár szférában dolgozó tehát nem tudom ez a szó hogyan helyettesítheti az extrém sportolókat).
Összegzésképpen szeretném elmondani, hogy nagyon csalódott vagyok, hogy egyes emberek azt hiszik, hogy ha valaki extrém sportot űz az drogozik és semmirekellő a társadalom számára jelentéktelen személynek minősül egyszerűbb leírásban taygetosz pozitív.
Ha végig olvastad ezt a hosszú kioktatásnak tűnő üzenetet akkor köszönöm, és kiemelnék egy pár személyt akinek a gondolkodásmódját érdemes megfigyelni, mert látszólag ők beszélgetnek nem letámadják a másikat, mint egyesek megteszik (pedig állításuk szerint mi agresszív vandál banda vagyunk) tehát egypár név tararara neki különösen tetszenek a gondolatai és whipy, aki korához képest (amit nem tudok biztosra, de biztos túl van a 35-ön, bocs ha nem xD) túl van már az orosz fegyelmen és próbál inkább élni, mint hogy otthon üljön a tv előtt(szerintem a gyerekei legalább azt fogják csinálni amit szeretnek és boldogok lesznek vagy már azok, nem tudom). Gondolkozzatok el ezen köszi.

Egyébként meg ezt leírom mindenhova ^^: The skateboard is more than a wood under your feet.
namost nemtom.. a templom előtt van 3 lépcsőfok... ott tényleg akkora deszkás karriert lehet építeni?
és a szocializmust összehasonlítani azzal hogy olyan dolgot tiltanak meg ami kárt okoz, olyan helyen ami amúgy nem sportolásra lett kitalálva (azért mégiscsak egy templomról van szó nameg a főtérről) kicsit erős.
tuti hibás a város is hogy nincs rendesen pályátok... de azért ez nem olyan dolog h mindenki összefogott ellenetek.. sztem
egy javaslat a végére. sportolni akartok, vagytok is egy páran. ha összeállnátok, és kérnétek lehet hogy gyorsabban találnának nektek új helyet.
én is bicajos vagyok és csak annyi h megértem félnek attól h kisgyereket elütünk de annyit mondanék h általában a kisgyerek ugrik ki elénk és ennyi erővel a központon áthaladó biciklis is ugyanolyan veszélyes a gyerekre mint mi és én még nem hallottam volna h vki másnak nekimentünk volna de lehet h nincs igazam.
és különben tényleg jó lenne ha lenne egy jó bicajos és deszkás pálya csak én nem fogok a Sinkó pályára havi 3000-et költeni h naponta 3-5ig benn tudjak lenni.ha lesz egy ingyenes jó pálya akkor én be se teszem a lábam központba.
ja és még annyi h ennyi erővel a 3 éves gyerek kismotorját is el lehetne venni mer ugyanúgy tönkreteszi a 0.követ sőt jobban is mint a rendes bicaj szóval sztem ez az egész egy indok h lehessen vmivel minket baszogatni
"annyit mondanék h általában a kisgyerek ugrik ki elénk"
mindentől elvonatkoztatva, azért egy 3-4 éves gyereknek nehezen mondod meg, hogy "figyelj, ne ugorj ki a bicajos elé", mert a kisgyerek fut, nem figyel, nem alakultak még ki benne azok a reflexek, amelyek egy idősebben igen.

"a központon áthaladó biciklis is ugyanolyan veszélyes a gyerekre"
nem hiszem, hogy az átlag 10km/h körüli sebességgel, nagy ívben a 0km kőt kikerülő biciklis, aki figyel előre ugyanolyan veszélyes lenne, mint az a bicajos, aki épp ugrat és a levegőben van és e tekintetben nem ura a biciklijének (olyan tekintetben semmiképp sem, hogy ha épp alá fut egy gyerek, hogy az a baleset jó eséllyel elkerülhető legyen).

Mindezek mellett respect a bicajosoknak, korisoknak, jó, hogy sportoltok, jó hogy így élitek ki a közösség iránti vágyat, szerintem ez remek. Valóban, kellene egy pálya, ahol lehet gyakorolni és akkor a főtér sem rongálódna.
Üdv mindenkinek.
Érdekes dolgokat olvasok itt.
Először is azzal kezdeném hogy a gördeszkásokat, görkörisokat, bicikliseket nem lehet szereotíp keretek közé szorítani. ugyanis senki sem egyforma. De ugye itt is kitűnik hogy olyan dolgokba szólnak bele egyes emberek akiknek egyáltalán semmi, de tényleg semmi közük sem fogalmuk arról amit írnak illetve beszélnek. Gondolok itt arra hogy többségetek nem érti miféle élvezetet talál a koszos kölyök aki úgy ugrál a szegélyen, vagy padkán mint egy GYP-s narkomán hippi egy Iggy Pop koncerten 73-ban. Fogalma sincs a dologról azért nem érti. De nem is lesz mivel lusta, vagy nem is akar tudomást szerezni arról hogy mi értelme az ugrálásnak. És ha már az ugrálásnál tartunk. Rengeteg munka és erőfeszítés van abban az ugratásban, trükkben. Ez olyan mint amikor focizol és egyre jobban tudod irányítani a labdát.
Egyszóval, nekem az a problémám hogy miért kell abba bele szólni, bele kötni amihez nem értünk, nem tudunk róla semmit.
Ezek a hozzá nem értő kommentek olyanok mint amikor egy mezei ember elkezd politizálni. A politikusok tanulták a szakmájukat, tehát akár hogyan is végzik értenek hozzá. Tehát amihez nem értünk abba ne szóljunk bele, mivel bosszantó tud lenni az erőltetett okoskodás.
sztem a legtöbb embert nem vonza az hogy ilyen veszélyes de tetszetős ugrásokat hajtson végre. szal azzal h lusta aki nem próbálja ki milyen nehéz is nektek, nem értek egyet. mint ahogy abban sem, hogy egy mezei embernek nem kell politizálnia. a politikusok rólunk hoznak döntéseket, igenis oda kell rájuk figyelni, mert ők is emberek, ők is csinálhatak valamit rosszul. a bmxesekről, gördeszkásokról pedig azt tudjuk amit mutatnak magukból, amit látunk belőlük. ügyesek, de ha gyakorolnak jó ívben ki kell kerülni őket, mert ha ők vagy én nem figyelek, könnyen lehet balesetük nekik vagy nekem. ezenfelül pl a színháznál is le van töredezve a burkolat a lépcsőnél meg a parkban, és a főtéren is.
szóval én nagyonis támogatom azt, hogy kapjatok egy ingyenes pályát valahol, mert ez így nem okés.
amúgy lenne néhány kérdésem. ha jól tudom a műkertvárosban és a dombnál is van vmi pálya(nem biztos csak így hallottam:D) lehet vmelyik nem is ingyenes, de tudtommal ezek a sportok amúgy sem olcsók. na szal mivel úgyis bicajjal vagytok, miért nem tekertek ki oda, vagy ültök fel egy buszra? vagy ez már nagyon hülyeség?
nem nagyon fejtette ki, ezt senki, hogy elégedett legyen a sok idióta aki nagyon ráér, hát megteszem. a műkerti pálya a város legroszabb részén van. nem egy példa volt rá, hogy a kis kedves kisebbségi cigánygyerek futott utánam és próbált leütni. egyelőre nem akarom az igen drága biciklimet ellopatni és azt sem szeretném, hogy a főtéren elvegyék. emelett a pályán hétvégénként van mondjuk 50-60 ember. elférni sem lehet és fizetheted a kis pénzecskédet kb a semmiért. ezenfelül ami felb*sz, hogy már nem csak a központban, hanem a széchényi városban is elvehetek a bicikilit. nevetséges. ébredjünk fel emberek!
süti beállítások módosítása