Kecskemét blog

Kecskemét, azaz a Hírős város blogja. Kecskemétről, kecskemétieknek, kecskemétiektől.

Mi történik Kecskeméten.hu? Kecskeméten.hu Városi információs és programajánló portál.

Olvashatsz céljainkról, illetve
elérhetőek vagyunk a kecskemetblog@index.hu címen. Jöhet bármi, ami a várossal kapcsolatos.
Kecskemétblog az iwiwen

Friss, rövid hírek

Szólj hozzá Te is!

Ajánlatunk

Kecskeméti képek

Copyright

Az oldal tartalmának, részeinek utánközlése csak a forrás jól látható megjelölésével lehetséges.

A Kecskemét blogra linkelni bármikor és bármilyen mennyiségben szabad :)

Érdekes helyzetek a Touristpolice, a borutca és a Városi Mozi körül

EXplorer 2009.06.21. 18:16

Ezen cikkben összekapcsolódik a Touristpolice pavilon, a borutca és a VÁKUM által három napra felélesztett volt Városi Mozi is. Hogy e három eseménynek mi a közös mozgatórugója? Kiderül a cikkből!

Rögtön kezdjük is a Városi Mozival. Az utóbbi 3 napban végre olyan dolog történt, amire 10 éve nem volt példa. A városi mozi üzemelt. A VÁKUM szervezésében került megrendezésre a Szabad Animációs Filmkészítők Találkozója (SZAFT) az esték pedig zenés levezetéssel zárultak.

A rendezvény ideje alatt rengeteg ember fordult meg a moziban. Még akik az animációs filmek iránt annyira nem is érdeklődnek, a felújított, kipofozott mozi mindenkit érdekelt. Ki kell emelni, hogy a szervezők kitűnő munkát végeztek időt és pénzt nem kímélve. Mivel a mozit kb. 10 éve senki sem használta, ezért el lehet képzelni mennyi munka volt a takarítással, festéssel és bútorozással, de íme az eredmény:

Jó volt végre az épület falain belül szórakozni, az utolsó filmek amiket tán itt láttam a Jurassic Park és a Mimic, a júdás faj volt talán, nem ma volt :) Az első két nap minden komolyabb probléma nélkül ment le, a koncertek jól sikerültek, a legnagyobb érdeklődére azonban az utolsó szombati napon lehetett számítani a Local Heroes "nosztalgia" bulin. Ilyen buli utoljára 2004-ben volt Kecskeméten, lényege, hogy az underground elektronikus zene képviselői együtt pörgetik a lemezeket és mondhatjuk szinte az összes stílus kedvelőit kielégítik. Ezúttal is rengeteg kecskeméti DJ gyűlt össze és ahogy arra számítani lehetett az érdeklődés is a szokásos volt, ami kb. 300 embert jelent. Aki kicsit is ismeri a kecskeméti viszonyokat az tudja, hogy 250-300 ember az, akit meg lehet mozgatni klub bulikra.

Itt kezdődtek a problémák. Az első a sör és bor készlet kifogyása volt kb. éjfélre. Ám az embereknek ez sem szgte kedvét. Mindenki a maga leleményes módján vagy elsétált a borutcára vagy benzinkutat keresett, ahol tud venni magának valamit és a biztonságiaknak ezúton is jár a köszönet, amiért látva a helyzetet beengedtek kintről hozott itallal mindenkit.

A nagyobb gond az volt, hogy a Hírös Sport Kft. fesztiválirodájának vezetője, Varga Szilvia fél 1 környékén közölte, hogy itt nem lesz 4-ig buli, hanem 2 -kor lehúzza a rolót. Meg is tette, természetesen akkor mikor a tánctér tele volt, mit sem törődve azzal, hogy az emberek kifizették a belépő árát. Kérdőre vontam, mint vendég az események után, be is mutatkoztam. Bevallom őszintén talán elragadtattam magam, de bánni nem bánom a dolgot, mert olyan kamu szövegekkel állt elő, amire igazán nem lehet megértően helyeselni. Folyamatosan egy együttműködési szerződésről beszélt, meg arról hogy ő eddig tudta tartani a hátát. Amikor megkérdeztem ki miatt tartja a hátát a rendőröket hozta fel. Tegyük tisztába a dolgokat. Mindenki normálisan viselkedett a környéken, nem volt ordibálás, nem tettek kárt a környéken. A volt Városi Moziból a zene egyátalán nem szűrődött ki az utcára. Én az együttműködési szerződést ugyan nem láttam, de ne mondja magáról valaki azt, hogy ő aztán ehhez ért ez a szakmája, aki megöl egy rendezvényt akkor amikor a legnagyobb érdeklődés (és ezzel bevétel is) van és legtöbb ember érzi jól magát. Az nyilván nem probléma, hogy a borutcában hajnal 3 -kor is még ment a dorbézolás pénteken. Szerintem nem, de legyen egyenlő a mérce hölgyem és ne azért legyen vége egy bulinak mert magának nem tetszik a zene vagy fáradt.

Szóval keserédesen zárult ez a 3 nap, de mégegyszer óriási köszönet a VÁKUM-nak érte! - írta Nitro a Tompa blogon élményeit "az egy gombnyomással megölt buliról".

Egy másik helyen is feltűnt a Hírös Sport Kft. vezetője, - ezt már a Kecskemétblog szerkesztői fűzik tovább - a méltán népszerű és nagyszerű kezdeményezés környékén, a Touristpolice pavilonjánál. Tudni kell, hogy a pavilonban egy rendőr és egy idegen nyelvet beszélő munkatárs teljesít szolgálatot: segíti a bajba jutott turistákat, kecskemétieket. Tíz éve már, hogy működik ez a kihelyezett iroda a Hírös Forrás mellett. Idén bizonyára feltűnt sokatoknak, hogy átköltözött a Nagytemplom mögé. Eláruljuk, ez sem véletlen: a főtér területére a Hírös Sport Kft. kapott területfoglalási engedélyt az Önkormányzattól (ugye a borutca, pálinkafesztivál és kapcsolódó rendezvények szervezése kapcsán), a Kft. viszont nem járult hozzá a pavilon eredeti helyén való felállításához. Cserébe a főtér Arany János utca felőli részét ajánlották fel, de olyan feltételekkel, melyeket a rend őrei  és a Tourinform nem tudott volna teljesíteni. Mi a slusszpoén?  Varga Szilvia elmondása szerint "A pavilont a rendezvények látogatóinak érdekében kellett más helyre állítani. A műsorokat a legmodernebb technikai eszközökkel, vetítőberendezésekkel szolgálják ki, a pavilon pedig a magassága miatt benyúlt volna a színpadképbe." Aki ismeri a környéket és mostanában is elnézett arra, tudja jól, hogy mennyire lógott volna bele a pavilon a kivetítő kocsi vetítőberendezésébe...

Mindezek mellett - szó szerint is - jó szájízzel kell nyilatkoznunk a borutcáról, a volt Városi Mozi megnyitásáról és a Touristpolice működéséről is: elismerés és köszönet a szervezőknek; a Hírös Sport Kft. itt említett reakciói kapcsán viszont a jó szájíz mellé egy kis vegyes zamat is társul...

Ez ennyire kell(ett) Kecskemétnek:
szerintünk: (2/5)
szerintetek: (4/5)

Címkék: borutca városi mozi

12 komment




Ha van egy jó történeted a városról, hallottál valamit Kecskemétről, ne habozz, írd meg nekünk - névvel, vagy név nélkül: kecskemeten@ikecskemeten.hu

Ha nincs aktuális történeted, egy jó kommentnek mindig örülünk! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskemet.blog.hu/api/trackback/id/tr311199188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ezek a fiatalok mindig csak elégedetlenkedni tudnak :) jó lett a cikk!
nyilván azért nem kerülhetett a touristpolice a volt helyére, mert akkor két boros standdal kevesebbet tudtak volna felállítani = kevesebb bevétel (merthogy azt azért már merem feltételezni, hogy a turista bódéért nem szednek pénzt...)

Nitro, jól beszélsz, bár nem voltam ott, érdekes szitu lehetett a történet, nem is értem... Más diszkókban mehet hajnalig a zene, v hogy van ez?
@pusztaibetyárokszövetsége: komolyan toljátok neki, úgy látom :D kis hírősindex beütés azért érezhető, bár nyilván a blog műfaj többet enged...
Savazni tudni kell.
Titket is jószívvel befikáznánk, ha volna miért..:D
@pusztaibetyárokszövetsége: :D igyekszünk nem okot szolgáltatni rá
bár, azt mondják, hogy ha már legalább egy helyen valaki rosszat mondott rólad, az azt jelenti, hogy felfigyeltek rád :D
Persze, azért jobban örülünk a pozitív említéseknek.
Mi pozitívat sajnos alkatilag nem tudunk. De majd biztos szólunk, ha rátok ömlik a vitriol. :)
Nagyon örültünk, hogy végre hasznosították, ha csak 3 napra is végre a Városi mozit.
Kérdés az újrahasznosítás, elindít-e vmi hosszabb távú dolgot?
@spinneli: jó lenne, ha elindítana, de sajnos a Városi Mozit már más célokra bérbe adta a város...
nofene, kinek, és mire?
10 évig még ez sem sikerült csak rohadt önkormányzati kontóra.
Köszönöm.
A cikkel abszolút egyetértek-kár érte.
:(
süti beállítások módosítása