Kecskemét blog

Kecskemét, azaz a Hírős város blogja. Kecskemétről, kecskemétieknek, kecskemétiektől.

Mi történik Kecskeméten.hu? Kecskeméten.hu Városi információs és programajánló portál.

Olvashatsz céljainkról, illetve
elérhetőek vagyunk a kecskemetblog@index.hu címen. Jöhet bármi, ami a várossal kapcsolatos.
Kecskemétblog az iwiwen

Friss, rövid hírek

Szólj hozzá Te is!

Ajánlatunk

Kecskeméti képek

Copyright

Az oldal tartalmának, részeinek utánközlése csak a forrás jól látható megjelölésével lehetséges.

A Kecskemét blogra linkelni bármikor és bármilyen mennyiségben szabad :)

Július 1-el bezár a Fedett Uszoda

EXplorer 2009.05.08. 17:07

"A Hírös Sport Nonprofit Kft. vezetése úgy határozott, hogy a Fedett Uszoda további biztonságos üzemeltetése céljából a létesítményt 2009. július 1-e és augusztus 31-e között zárva tartja."

"Bérlettel rendelkező vendégeink a kényszerű bezárás alatt bérleteikkel korlátlanul látogathatják az uszoda nyitva tartási idejével megegyezően - reggel 6.00 órától este 21.00 óráig - üzemelő Élményfürdőt." Mi lesz azokkal, akik jegytömböt vettek? Akik arra számítottak, hogy nyáron is tudnak majd úszni egyet a nagymedencében?

Aztán még egy idézet a sajtóközleményből: "Az energiahordozók árának utóbbi években tapasztalt drasztikus emelkedése hatalmas mértékben növelte meg a fenntartás költségeit, aminek sajnos csak töredékét kompenzálja a jegyárbevétel." Vajon az újonnan épülő fürdőkomplexum ára majd bejön a jegyeladásokból?

Eddig a lényeg. Hajtás után a magyarázkodás hivatalos indoklás.

Kecskemét sportéletében 1968. óta játszik meghatározó szerepet a Fedett Uszoda. Átadásakor Közép-Európa legmodernebb 50 m-es versenymedencével rendelkező fürdőlétesítménye volt.

A 70-es években kiemelkedő jelentőségű úszóversenyeknek, a későbbi évek során nagy érdeklődésre számot tartó vízilabda mérkőzéseknek, tornáknak adott helyet. Évente 200 ezer látogató és több száz sportoló, valamint úszni tanuló gyermek élvezi szolgáltatásait.

Gyógyvizes medencéi mozgásszervi betegségben szenvedők problémáit enyhítik évtizedek óta.

Sajnos az eltelt évek nem múltak el nyomtalanul. A 41 évvel ezelőtt még korszerűnek számító gépészeti eszközök mára elavultak, energiapazarló módon, rengeteg ráfordítással üzemeltethetőek.

Az építmény szerkezeti problémákkal is küszködik, az idén – a balesetveszély elhárítása miatt – szükségessé vált a külső mészkőlapok rögzítése.

A beltéri medencék szivárognak, kisebb-nagyobb repedések találhatóak rajtuk. A mára már inkább „múzeumi értékkel” bíró gépek, szivattyúk működése bizonytalan, hosszabb távon kiszámíthatatlan.

Műszaki problémákkal, hibákkal nap mint nap találkozunk, melyek sokszor a biztonságos üzemeltetést veszélyeztetik.

A beton és a betonvasalat korróziója, a nyílászárók, üvegfalak vas tokjainak rozsdásodása mind energiatakarékosság, mind a működtetés szempontjából komoly gondot jelent. Az energiahordozók árának utóbbi években tapasztalt drasztikus emelkedése hatalmas mértékben növelte meg a fenntartás költségeit, aminek sajnos csak töredékét kompenzálja a jegyárbevétel.

Sajnálattal tapasztaljuk, hogy a fürdő állapota már nem képes az egész éves, hosszabb szünet nélküli szakadatlan terhelést elviselni.

Ugyanakkor a Fedett Uszodának még legalább 2 éven át szolgálnia kell a Kecskeméten és környéken élő, egészségüket féltő polgárok, sportolók, diákok igényeit.

Fentiek miatt a Hírös Sport Nonprofit Kft. vezetése úgy határozott, hogy a Fedett Uszoda további biztonságos üzemeltetése céljából a létesítményt 2009. július 1-e és augusztus 31-e között zárva tartja. Ezen időszak alatt lehetőség nyílik a berendezések és az épület alapos átvizsgálására, a szükséges javítások, karbantartási munkálatok elvégzésére.

Az időszak megválasztásánál igyekeztünk figyelembe venni a fürdeni vágyók igényeit, így azt az Élményfürdő és Csúszdapark nyitva tartásával összhangban határoztuk meg.

Társaságunk szeretettel és hálával gondol azokra a vendégekre, akik nap mint nap rendszeres látogatói az uszodának. Köszönettel tartozunk nekik kitartásukért, amivel nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a Fedett Uszoda nemcsak a sport és a kikapcsolódás, hanem a társadalmi élet egyik jelentős helyszínévé vált.

Generációk nőttek fel Kecskeméten – a Hírös Sport Nonprofit Kft. munkatársai közül is néhányan – akiknek életük meghatározó színtere, második otthona az „Uszi”.

Igyekszünk mindent megtenni azért, hogy a Széktói strandon valamelyest pótolni tudjuk a Fedett Uszoda időszakos hiányát.

Bérlettel rendelkező vendégeink a kényszerű bezárás alatt bérleteikkel korlátlanul látogathatják az uszoda nyitva tartási idejével megegyezően - reggel 6.00 órától este 21.00 óráig - üzemelő Élményfürdőt.

A várhatóan 2011. tavaszán átadásra kerülő új vízikomplexumban lehetőség nyílik a már megszokott szolgáltatások – termálmedencék, masszázs, szauna – igénybevételére, terveink szerint minél szélesebb közönség részére.

Új élményelemekkel, közel 3000 m2-es vízfelülettel, a létesítmény méltó körülmények közt várja majd a víz szerelmeseit.

Bízunk benne, hogy az új versenyuszoda és élményfürdő kárpótolni fog mindannyiunkat a kényszerűségből okozott kellemetlenségekért.

Kérünk minden uszodabarátot, fogadja megértéssel döntésünket. Forrás

Ez ennyire kell(ett) Kecskemétnek:
szerintünk: (2,5/5)
szerintetek: (3,3/5)

Címkék: uszoda

4 komment




Ha van egy jó történeted a városról, hallottál valamit Kecskemétről, ne habozz, írd meg nekünk - névvel, vagy név nélkül: kecskemeten@ikecskemeten.hu

Ha nincs aktuális történeted, egy jó kommentnek mindig örülünk! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskemet.blog.hu/api/trackback/id/tr671107229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mit lehet tudni az uj letesitmenyrol?
hol lesz? milyen penzbol epul?
@Tommm: én úgy tudom, hogy a Csúszdapark mellett a régi kemping mellett lenne, a Focipályával szemben valahogy a vasút mellett?!
@Tommm: szólj, ha megtudsz vmi bővebb infót!
@Tommm: köszönjük a kérdést, a következő posztban pár infó, amit eddig tudunk.
kecskemet.blog.hu/2009/05/09/magyarorszag_egyik_legnagyobb_furdokomplexuma_epul_kecskemeten

Egyébként mindezt a 100%-ban kecskeméti tulajdonban lévő Hírös Sport Nonprofit Kft. üzemelteti majd.

Hogy honnan a pénz? Befektetők, város, stb. Ha van valakinek infója, belinkelheti!
süti beállítások módosítása