Kecskemét blog

Kecskemét, azaz a Hírős város blogja. Kecskemétről, kecskemétieknek, kecskemétiektől.

Mi történik Kecskeméten.hu? Kecskeméten.hu Városi információs és programajánló portál.

Olvashatsz céljainkról, illetve
elérhetőek vagyunk a kecskemetblog@index.hu címen. Jöhet bármi, ami a várossal kapcsolatos.
Kecskemétblog az iwiwen

Friss, rövid hírek

Szólj hozzá Te is!

Ajánlatunk

Kecskeméti képek

Copyright

Az oldal tartalmának, részeinek utánközlése csak a forrás jól látható megjelölésével lehetséges.

A Kecskemét blogra linkelni bármikor és bármilyen mennyiségben szabad :)

Kecskeméten nem okoz gondot a sörbe szórt szúnyogírtó

EXplorer 2009.07.07. 17:42

A 2009. június 27-én Kecskemét közigazgatási területe felett végzett légi szúnyogirtás a főtéri Sörfesztivál résztvevői körében aggályokat ébresztett. Ezek eloszlatására az alábbi tájékoztatást adta Sipos László, Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere.

A város területén végzett szúnyogirtások független entomológus (rovarbiológus) szakértő elrendelése alapján történnek, aki a biológiai állapotok ismeretében határozza meg ezek időintervallumát. A meghatározott időintervallumon belül a beavatkozás pontos időpontját több tényező befolyásolja. Ezek közül három különösen fontos.
Az egyik, a légköri viszonyok állapota (szél, csapadék stb.)
A másik az ún. méhkímélő technológia alkalmazása. Ez utóbbi azt jelenti, hogy ezekre a munkákra csak az esti órákban kerülhet sor, amikor a méhek már visszahúzódtak a kaptárakba. A felhasznált vegyszerek az Országos Tisztiorvosi Hivatal és a WHO által engedélyezett szigorúan ellenőrzött szerek, amelyek melegvérű élőlényekre (így az emberekre is) teljesen ártalmatlanok. A kiszórás olyan technológiával történik, amely során nem permetcseppek, hanem köd képződik, amely nem jut le a földfelszínre.
A harmadik tényező a repülési magasság megválasztása, amely minden esetben az esti órákban a magasabb légtérbe felszálló szúnyogfelhő magassági szintjéhez igazodik.
Ismerve a lakosság ilyen jellegű beavatkozásokkal kapcsolatos aggályait, a Szolgáltató a tömegrendezvények fölött történő átrepülés során (Főtér, strand stb.) megnyugtatásul a porlasztófejeket minden esetben lezárja, ugyanakkor a repülés beprogramozott útvonala repüléstechnikai okok miatt nem változtatható meg.
A fentiekben leírtakat a légi szolgáltató Szemp Air Kft. ügyvezetője 2009. június 30-án Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata számára büntetőjogi felelőssége tudatában megküldött jognyilatkozatába foglalta. A tevékenységgel kapcsolatos ügyiratok a Polgármesteri Hivatal illetékes osztályán betekintésre rendelkezésre állnak.

kecskemet.hu alapján

Ez ennyire kell(ett) Kecskemétnek:
szerintünk: (4,5/5)
szerintetek: (0/5)

Címkék: főtér

1 komment




Ha van egy jó történeted a városról, hallottál valamit Kecskemétről, ne habozz, írd meg nekünk - névvel, vagy név nélkül: kecskemeten@ikecskemeten.hu

Ha nincs aktuális történeted, egy jó kommentnek mindig örülünk! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskemet.blog.hu/api/trackback/id/tr831230711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wow. hát én eddig se paráztam =) de akkor ezek szerint vannak paranoiás emberek...
süti beállítások módosítása