Kecskemét blog

Kecskemét, azaz a Hírős város blogja. Kecskemétről, kecskemétieknek, kecskemétiektől.

Mi történik Kecskeméten.hu? Kecskeméten.hu Városi információs és programajánló portál.

Olvashatsz céljainkról, illetve
elérhetőek vagyunk a kecskemetblog@index.hu címen. Jöhet bármi, ami a várossal kapcsolatos.
Kecskemétblog az iwiwen

Friss, rövid hírek

Szólj hozzá Te is!

Ajánlatunk

Kecskeméti képek

Copyright

Az oldal tartalmának, részeinek utánközlése csak a forrás jól látható megjelölésével lehetséges.

A Kecskemét blogra linkelni bármikor és bármilyen mennyiségben szabad :)

Pneumobil verseny és a Kecskeméti Főiskola sikere

EXplorer 2009.05.13. 20:30

"A jövőben alighanem többféle energiaforrást használunk majd a közlekedésben, és ezek közül az egyik a sűrített levegő lehet. A Pneumobil Verseny tanúsága szerint a mérnökpalánták képzeletét erősen foglalkoztatja ez a hajtásmód: a tavalyi futamon tizennégy csapat állt rajthoz, az idein már harminc. Akkor 76-an serénykedtek a versenyjárgányok körül, most 131-en. És változott a helyszín is: a rendezvényt az egri Bosch Rexroth pneumatikagyár udvaráról átültették Eger szívébe, a belvárosban található Érsekkertbe."

A Kecskeméti Főiskola GAMF Karáról is indultak versenyzők.

"Ennél már csak egy pneumobil aratott zajosabb tetszésnyilvánítást, a Kecskeméti Főiskola Lecsó csapatának meseautója. Az alkotók nem vehemens versenygépet építettek, hanem egy bulikocsit. A kétüléses, piros meseautó közönségdíjas lett, bizonyítván, hogy ez a roadster-alapforma ősi ösztönöket mozdít meg a járműrajongókban. A karosszéria egyébként valamikor egészségesebben nézett ki, ám a fényező olyan festékkel ment rá, ami megtámadta az üvegszálas műgyanta karosszériát. Biztos nagyon mérgesek voltak a kecskemétiek, amikor a megroggyant formát meglátták, de utólag elmondhatjuk, hogy ez a deformált kivitel csak fokozta a járgány verdás báját."

"A Kecskeméti Főiskola Tűzgép csapata ötvözte a hajtókaros és a húzós megoldást, részben ennek is köszönhető, hogy megnyerték a gyorsulási versenyt."

Forrás és további információk

Ez ennyire kell(ett) Kecskemétnek:
szerintünk: (5/5)
szerintetek: (4/5)

Címkék: verseny autó kefo

1 komment




Ha van egy jó történeted a városról, hallottál valamit Kecskemétről, ne habozz, írd meg nekünk - névvel, vagy név nélkül: kecskemeten@ikecskemeten.hu

Ha nincs aktuális történeted, egy jó kommentnek mindig örülünk! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskemet.blog.hu/api/trackback/id/tr681119978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

grat nekik, korrekt kis jarganyok
süti beállítások módosítása