Kecskemét blog

Kecskemét, azaz a Hírős város blogja. Kecskemétről, kecskemétieknek, kecskemétiektől.

Mi történik Kecskeméten.hu? Kecskeméten.hu Városi információs és programajánló portál.

Olvashatsz céljainkról, illetve
elérhetőek vagyunk a kecskemetblog@index.hu címen. Jöhet bármi, ami a várossal kapcsolatos.
Kecskemétblog az iwiwen

Friss, rövid hírek

Szólj hozzá Te is!

Ajánlatunk

Kecskeméti képek

Copyright

Az oldal tartalmának, részeinek utánközlése csak a forrás jól látható megjelölésével lehetséges.

A Kecskemét blogra linkelni bármikor és bármilyen mennyiségben szabad :)

István, a király ősbemutató Kecskeméten

EXplorer 2009.05.29. 23:26

"Felkelt a napunk, István a mi urunk
Árad a kegyelem fénye ránk
Hálás a szívünk, zengjen az örömünk
Szép Magyarország édes hazánk"

Kecskeméten is bemutatkozott a Társulatos István, a király c. rockopera a Katona József Színházban. Az előadást teltház fogadta.

Bródy János és Szörényi Levente időtálló darabjának mai, a Magyar Televízió által felkarolt feldolgozását láthatta a kecskeméti közönség. Szinte együtt énekelt, dúdolt a népes hallgatóság az énekesekkel.
Az első felvonásban a hangtechnika egy-egy rövid pillanatra nem igazán állt a helyzet magaslatán, de az előadás magas színvonala kárpótolt mindenkit. A díszlet, a ruházat is nagyon a helyén volt. Egy dolgot nem értettünk: hogyan és miért gondolták, hogy a lufi megfelelő kellék egy István korabeli színdarabban?
A műsor közben folyamatosan az volt az érzésem (és másokat megkérdezve szintén hasonló véleményen voltak), hogy egész egyszerűen a kecskeméti színpad kicsi ennek a produkciónak. A sok szereplő, az óriási hangorgánum, a kisugárzás és úgy egyáltalán az egész előadás szinte szétvetette kicsiny színházunkat. Természetesen ez sem a társulat, sem a színház rovására nem írható fel, sőt, ez az jelenti, hogy teljesen magával ragadó volt az előadás okozta katartikus élmény és már-már az ember maga bújt volna ki önnön saját bőréből.
Az előadás végén a Himnusz kezdő rigmusait meghallva a közönség felállt és a színészekkel együtt énekelte azt, majd óriási vastaps kíséretében percenek keresztül éltette a színészeket. A tapsvihar közepette az első sorban egy transzparens is előkerült, "Köszönjük a színvonalas előadást" szöveggel (illetve ennyit láttunk belőle).

Személy szerint azt gondolom, hogy ha minden magyar megnézné ezt az előadást, ráismerne arra, hogy magyarnak lenni jó! Ha csak arra a 2,5 órára is, de ki tudna szakadni a mai, aktuális politikai színjáték okozta bizonytalanságból és ráismerne az ország valódi értékeire, az összetartozás erejére. Talán van abban valami, amikor a színház lépcsőjén könnyektől áztatott szemeket lát az ember, amikor fiatal az öreg vállára borul, vagy amikor az előadás után egy órával is az emberek az előadásról és annak mondanivalójáról beszélgetnek. Mert szép Magyarország, édes a hazánk!

Ez ennyire kell(ett) Kecskemétnek:
szerintünk: (5/5)
szerintetek: (5/5)

Címkék: előadás színház istván a király

3 komment




Ha van egy jó történeted a városról, hallottál valamit Kecskemétről, ne habozz, írd meg nekünk - névvel, vagy név nélkül: kecskemeten@ikecskemeten.hu

Ha nincs aktuális történeted, egy jó kommentnek mindig örülünk! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskemet.blog.hu/api/trackback/id/tr451152474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jövő hét csütörtökön Terminator Salvation ősbemutató a Malomban, inkább arra gyúrok:(
A pontosság kedvéért a felirat ez volt: "Köszönjük a sok csodálatos élményt, amit tőletek kapunk! Szeretünk titeket!" :D :D
@tureis: köszönjük a kiegészítést, sajnos a hátsó sorokból nem igen lehetett látni pontosan :)
süti beállítások módosítása