Kecskemét blog

Kecskemét, azaz a Hírős város blogja. Kecskemétről, kecskemétieknek, kecskemétiektől.

Mi történik Kecskeméten.hu? Kecskeméten.hu Városi információs és programajánló portál.

Olvashatsz céljainkról, illetve
elérhetőek vagyunk a kecskemetblog@index.hu címen. Jöhet bármi, ami a várossal kapcsolatos.
Kecskemétblog az iwiwen

Friss, rövid hírek

Szólj hozzá Te is!

Ajánlatunk

Kecskeméti képek

Copyright

Az oldal tartalmának, részeinek utánközlése csak a forrás jól látható megjelölésével lehetséges.

A Kecskemét blogra linkelni bármikor és bármilyen mennyiségben szabad :)

Az Igazából apa forgatásán jártunk

EXplorer 2009.07.09. 14:54

Csörren a telefon. A túloldalon az Igazából apa stáb egy tagja kérdezi, hogy ráérnék-e szerda este 8-tól hajnali háromig egy kis statisztálkodásra. Rövid gondolkodás - a késői időpont miatt -, aztán határozott igen: vágjunk bele! "Laza elegancia", ami a ruházatot illeti, ebben kell megjelenni a forgatáson, a helyszín a Bozsó Gyűjtemény udvara - hallatszik az utasítás.

Pár órával este nyolc előtt jön az SMS, miszerint kis csúszás van, elég fél órával később érkezni. A megjelölt időpontra meg is érkeztem, már vannak ott többen is. A teherautókból a kipakolás zajlik épp, szinte biztosak vagyunk benne, hogy nem lesz itt kezdés időben. Aztán az egyik reflektor kiveri a biztosítékot, elmegy az áram. Közben eszegetünk: pogácsa, kávé és Coca-Cola termékek állnak rendelkezésre szinte korlátlan mennyiségben. A szendvicsért és alkoholért már fizetni kell. Még egy jó ideig várunk-eszegetünk, aztán közlik: 1,5 óra múlva várnak vissza minket, ezen idő alatt Budapestről érkezik egy áramfejlesztő gépezet, ami majd megoldja a problémát.

Ekkor még nem voltunk a díszletben, de azért bekukucskáltunk az udvarra: lámpionok, kettes és négyes asztalok, evőeszközökkel, gyertyákkal. Az egész udvar hangulatvilágításban úszik. Szintetizátor és egyéb kellékek is előkerülnek. Megtudjuk, -talán nem is volt nehéz kitalálni-, egy elegáns éttermi jelent fog itt zajlani.

Többen hazamegyünk, majd 1,5 óra múlva vissza a forgatás helyszínére. Még mindig pakolászás, de legalább már beültetnek a díszletbe. Lányok-fiúk vegyesen, illetve párban. Először egyik helyre, aztán másikra, de végül csak kialakul, hogy ki mely asztalnál fogja képviselni a vendégeket az étteremben. Megérkeznek a főszereplők is, Kaszás Géza rendező csendben figyel.

Kis figyelmet és csendet kérek, forgatás kezdődik! Hang indul! Csapó! -hangzik fel a rég várt mondatsor. Kamarás Iván megérkezik az "étterembe", helyet foglal, majd ugyanez eljátszódik még párszor: több felvétel is készül egy-egy rövid jelenetről. A szituáció ugyanaz, csak nem Iván, hanem Kiss Diána Magdolnával, a másik főszereplővel: az étterembe belépve a pincér mutatja a foglalt asztal helyét. Az asztalnál aztán újabb pár perces jelent, több órán keresztül felvéve (más és más megvilágítás, kameraállás), majd újabb jelenetsor felvétele következik: tánc, majd drámai fordulat.

Hajnali 3 körül járunk, erősen lehűl az idő, a kis kávé melege nem segít, a behűtött kólát pedig kevesen választják. Talán valami meleg tea sokat dobna a helyzeten, de az nincs, helyette egy nagy kosárnyi kenyér-uborka-párizsi keveréke érkezik: azért összepakolva kialakul a szendvics forma is. Közben a forgatás sem áll le, a statisztákat ide-oda ültetik, vagy épp pihenni küldik, a kamera szögének megfelelően; néhányan kisebb szerepet kapnak: sétáljanak az asztalhoz, majd üljenek le. Az egész most este felvett jelent nem lehet több, mint 5-10 perc majd az egész filmben. Hajnali 4 körül jelzik, hogy vége a forgatásnak, mindenki aláírja a jelenléti ívet, fizetés, majd irány haza.

Többen elmondták egyébként, hogy már több jelenthez is visszahívták őket, de voltak olyan is, akiknek a ma esti volt az első szereplésük. Lényegében csak apró részleteket lehetett látni a készülő filmből. Nem egyszerű egy filmforgatás, egy megszólaló autóriasztó, egy köhintés, egy nem megfelelő hangsúly, gesztus miatt már indulhat is újra a felvétel. Aztán ugyanaz a jelenet többször eljátszásra kerül, hiszen másik kameraállásból is fel kell venni.

Kíváncsian várom, hogy bekerülök-e a legújabb magyar filmalkotás képkockái közé. Én mindent megtettem: hősiesen ültem a nekem kijelölt asztalnál, figyeltem, ahogy csepeg le a gyertyaviasz és csendben vártam: mikor hozzák ki elénk az éttermi menüt. Nem hozták.

Ez ennyire kell(ett) Kecskemétnek:
szerintünk: (4/5)
szerintetek: (0/5)

Címkék: film igazából apa

6 komment




Ha van egy jó történeted a városról, hallottál valamit Kecskemétről, ne habozz, írd meg nekünk - névvel, vagy név nélkül: kecskemeten@ikecskemeten.hu

Ha nincs aktuális történeted, egy jó kommentnek mindig örülünk! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskemet.blog.hu/api/trackback/id/tr91236309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hát igen...Explorer rálépett azokra a bizonyos világot jelentő deszkákra...:P
Én is követném, de nem csörög az a hülye telefon:P
@Petrus87: majd csörög az :)
lehet, hogy nem most és nem erre a filmre, de más helyzetben biztosan csörögni fog:) asszem sejtem is, hogy mire gondolok :) Te?
Szia Explorer!
Meg tudnád mondani, hogy mennyi fizetést kaptál?
Azért kérdezem, mert szerdára engem is behívott Dani, és kiváncsi vagyok, hogy mennyit fogok érte kapni.
Előre is köszönöm.gycsylla
@gycsylla: bár én nem explorer vagyok, én is voltam már forgatáson. úgy tudom mindegy mennyi időre hívnak be, egy napért 4000ftot kapsz. bár egy eléggé tömegjelenetben szerepeltem... ma és holnap, azaz hétfőn és kedden szintén statisztáltam/ok és majd kedden kapom meg érte pénzt. valszeg 4-4000 ft-ot. de legalább kpban és rögtön:)
Köszönöm Ipike az információt.Remélem én is kapok annyit, mert holnap megyek a Művészkávézóhoz, járókelő ruhában,tehát remélem kapok ennyit.

Ezek szerint volt már olyan akit többször visszahívtak?
annyit tuti kapsz. max csak annál többet:) engem eddig két alkalommal hívtak. először egy hétfő du-ra, most pedig két egész napra. hogy mást hívtak-e többször, nemtudom. sok sikert:)
süti beállítások módosítása