Kecskemét blog

Kecskemét, azaz a Hírős város blogja. Kecskemétről, kecskemétieknek, kecskemétiektől.

Mi történik Kecskeméten.hu? Kecskeméten.hu Városi információs és programajánló portál.

Olvashatsz céljainkról, illetve
elérhetőek vagyunk a kecskemetblog@index.hu címen. Jöhet bármi, ami a várossal kapcsolatos.
Kecskemétblog az iwiwen

Friss, rövid hírek

Szólj hozzá Te is!

Ajánlatunk

Kecskeméti képek

Copyright

Az oldal tartalmának, részeinek utánközlése csak a forrás jól látható megjelölésével lehetséges.

A Kecskemét blogra linkelni bármikor és bármilyen mennyiségben szabad :)

Azt csiripelik a madarak...

EXplorer 2010.01.26. 11:49

Sokféle hír, információ, pletyka kering Kecskeméten, Kecskemétről. Ezek egy részét több forrásból is hallottuk már, míg másokat névtelenségbe burkolózó olvasóink küldték be. Ezek közül szemezgetünk. Ha bárkinek további információja, esetleg pletykája volna, szívesen várjuk és kiegészítjük a cikket!

Az első ilyen információ, amit sokan mondogatnak: Mercedes-lakóparkot fognak építeni az Izsáki úton. Egyik változat szerint a nemrég átadott Auchan-Decathlon körforgalom előtti nagy üres telken, a másik információ szerint pedig közelebb a városhoz, szintén az Izsáki úton, annak is a baloldalán, ahol most leginkább hobbikertek találhatóak. A régi homokbányai orosz laktanyák tudtunkkal a nem feleltek meg a németeknek.

A dolgozók elhelyezésére valójában felmerült egy külön lakónegyed felépítése, de ennek oka nem a német munkaerő magas igényei vagy elkülönülni vágyódása miatt kerülhet sor, valószínűleg az egyszerű emberi kapzsiság az oka.
A mai ingatlanpiaci viszonyok között indokolatlanul túlárazott kecskeméti ingatlanok - legyen az kiadásra vagy eladásra kínált lakás – a német igényeknek aligha felelhetnek meg. Nem azért mert olyan magas a mérce, nade havi 1200 euró bérleti díjat kérni egy sebtében felszerelt kétszobás lakásért még a kevésbé szeretett fővárosunkban is arcátlanságnak számít. Ugyanis a szóban forgó mohó ingatlantulajdonosok a Mercedes gyár épülése kapcsán azonnal a gyors meggazdagodásra gondoltak. A logikai levezetés egyszerű: a városba költöző német szakemberek biztos jó fizetést kapnak ergo magas bérleti díjú lakást is megengedhetnek maguknak. Sajnos átesünk a ló túloldalára, a pénzéhség és a spekuláció meghozta az eredményt.  A magas árak elriasztották a beruházót. Azonban egy helyi befektető idejében eszmélve kezdte meg egy lakópark kivitelezésének előkészületeit, mely árban és minőségben is kielégíti az ideérkezők igényeit.

A második ilyen hallomás, hogy a Tó hotelt, - amely állapotáról már mi is írtunk -, a Hilton veszi át (vagy már át is vette), sőt állítólag a Rudolf laktanyával is ők fognak kezdeni valamit.

A harmadik és egyben legérdekesebb információnk szerint pedig létre szeretnének hozni egy, a Disneylandhez hasonló látványosságot, ami a magyarok történelmét hivatott bemutatni. A terv az, hogy a Balaton-Budapest tengelyen kívül legyen egy harmadik gócpont is, amely turisták (szó szerint) millióit vonzza a városba. A tervezet helyszín a Csalánosi parkerdő. Korábban egyébként Debrecent hozták összefüggésbe ezzel a megaprojekttel, a madarak mostanában inkább Kecskemét nevét csiripelik.

Ennyi fért a mai összefoglalónkba, várjuk az esetleges további információkat, meglátásokat a témával kapcsolatban!

Ez ennyire kell(ett) Kecskemétnek:
szerintünk: (5/5)
szerintetek: (0/5)

Címkék: pletyka

1 komment




Ha van egy jó történeted a városról, hallottál valamit Kecskemétről, ne habozz, írd meg nekünk - névvel, vagy név nélkül: kecskemeten@ikecskemeten.hu

Ha nincs aktuális történeted, egy jó kommentnek mindig örülünk! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskemet.blog.hu/api/trackback/id/tr641703218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egy eléggé vitatható minőségű költeménnyel kívánnék élni:
Jön a Merci, hallod anyjuk?
Ezeket majd mögkopasztjuk!
Kiadjuk a lakásunkat,
sok pénzünk lösz bel'le,
A sok germán tuti napi
Száz eurót fizetne.
No de jött ám Hans is
Megnézni a várost,
Ennyi kapzsi embert
Már régen nem látott.
Rajtunk akar gazdagodni
Viele magyar főbérlő
Építsünk magunknak házat
Nem kell, nur ein esztendő!
Így hát hoppon maradt
A sok kecsói kapzsi
Mert a piac törvényeit
Lusta megismerni.

Tanulsága van mesémnek
T'án hallottad már valahol
Elég legyen most csak ennyi:
Keveset fog, ki sokat markol
süti beállítások módosítása