Kecskemét blog

Kecskemét, azaz a Hírős város blogja. Kecskemétről, kecskemétieknek, kecskemétiektől.

Mi történik Kecskeméten.hu? Kecskeméten.hu Városi információs és programajánló portál.

Olvashatsz céljainkról, illetve
elérhetőek vagyunk a kecskemetblog@index.hu címen. Jöhet bármi, ami a várossal kapcsolatos.
Kecskemétblog az iwiwen

Friss, rövid hírek

Szólj hozzá Te is!

Ajánlatunk

Kecskeméti képek

Copyright

Az oldal tartalmának, részeinek utánközlése csak a forrás jól látható megjelölésével lehetséges.

A Kecskemét blogra linkelni bármikor és bármilyen mennyiségben szabad :)

Az éltető nedűk városa

Alexandrina 2009.06.26. 19:17

Bor- és pálinkautca után sörfesztivál Kecskeméten. Kánaánban élnek a város alkoholfogyasztói már két hete. Kecskemét főterét első alkalommal népesítették be az aranyló nedűt kínálgató bódék és a megszomjazott vendégeket váró hangulatos padok és asztalok. Az eső áztatta borutca esetéből okulva a rendezők sátrakkal és ernyőkkel védett helyeket alakítottak ki a mulatozó vendégsereg védelmére. Az egyhangú esős időszak azonban a sörözni vágyókat sem kíméli. A meghirdetett nyitónapot a szervezők a folyamatos esőzések miatt két nappal elhalasztották. Ez azonban láthatóan senkinek nem szegte kedvét, mivel a csütörtöki első napon is már szinte teljesen megtelt a főtér, s persze köztük voltam én is.

Egyik kedves ismerősöm szerint egy férfi nagy dilemmába esik, ha választania kell a két fontos dolog között: sör vagy nő! A főtérre látogatóknak keddig nem kell ezen a kérdésen gondolkodniuk, hiszen van választék ott sörből is meg nőből is. Barátaimmal felmértük a terepet sörügyileg. A választék nagy része ismerős az itthoni boltok polcairól, de itt-ott megtalálható volt egy két különlegesség.  Ők ízletes, édes, barna sör mellett döntöttek, én világos, szűretlen búzasört kortyolgattam citromkarikával. Az italok mellett elmaradhatatlan a különböző kemencében sült finomságok. Rétesek és kenyérlángosok illata töltötte be a júniusi időhöz képest kicsit hűvösebb levegőt. Sátorral fedett padnál ültünk le és néztük a többieket.

Itt volt mindenki. Gyerekek, fiatalok, felnőttek és az idősebbek is, lányok fiúk, nénik és bácsik, a város klikkjeinek tagjai, emók és rapperek, rockerek és diszkósok, kutyákat sétáltató gazdák és gyerekeikkel játszó szülők. Beszélgető és nevetgélő embertömeg. Sok-sok különböző ember, de mindannyian egy helyre tartozók, mind kecskemétiek.


A kép még a borutcáról készült, amely azóta átlényegült sörutcává.

UI: Elgondolkodhatunk azon, hogyha Sopron a hűség városa, Szeged a napfényé, Kecskemét miért ne lehetne egy sörfesztivállal és majdnem egy egész nyáron át tartó borutcával az éltető nedük városa.

Ez ennyire kell(ett) Kecskemétnek:
szerintünk: (5/5)
szerintetek: (4/5)

Címkék: főtér borutca

12 komment




Ha van egy jó történeted a városról, hallottál valamit Kecskemétről, ne habozz, írd meg nekünk - névvel, vagy név nélkül: kecskemeten@ikecskemeten.hu

Ha nincs aktuális történeted, egy jó kommentnek mindig örülünk! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskemet.blog.hu/api/trackback/id/tr71210689

Trackbackek, pingbackek:

Pingback: Az éltető nedűk városa « Soproni Hírek 2009.07.03. 20:39:15

[...]egy egész nyáron át tartó … … tovább: Az éltető nedűk városa [...]

Pingback: Az éltető nedűk városa « Soproni Hírek 2009.07.03. 20:39:15

[...]egy egész nyáron át tartó … … tovább: Az éltető nedűk városa [...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

amúgy igen, a pia fővárosa lesz Kecskemét hamarosan :)
...vagy legalábbis reméljük...
én támogatom:D átlényegülhetne még pl az egyik szökőkút is, mézzes-fütyülős-barack kúttá:) vagy minden hónapban legyen más íz. júliussal el is kezdhetnék, mondjuk a bodzással. :) készítsünk petíciót!
sztem az uncsi lenne ha egész nyáron tartana egy ilyen "fesztivál"... ahogy ki van találva, hogy nyár elején, meg nyár végén van pár hét az tök jó, mert úgyis a legtöbben ilyenkor vannak itthon, nyár közben meg mennek szabira.

hát sajnos nagyon kicsi még ez a borutca, meg sörutca ahhoz, hogy egyáltalán még az országban is labdába tudjon rúgni, de a helyieknek jó kis kikapcsolódási lehetőség :)
kéne mögé egy jó kis marketinges munka, arculat tervezés stb. aztán lehet akkor profibbnak hatna, és tudnának róla mások is a kecskemétieken kívűl...

Münchent meg nehezen lehet már überelni sörfesztivál ügyileg :P
@ken: ne szerénykedj ken, innál te egész nyáron, ha lenne fesztivál :D :D :P
ahogy látom ken és EXplorer is nagy piások:D:D
@Tommm: aki mondja másra, az mondja magára :PPP
@Tommm a példakép, ha piáról van szó :D
a "majdnem egy egész nyáron át tartó borutca" mit takar? én már régóta járok Kecskemétre, egyik barátom pedig megelégelte, hogy mindig csak beszélek róla, kérte, mutassam is meg. de akkor már olyan időpontot szeretnénk, amikor van borutca.
szóval mikor érdemes mennünk??
@Áfonyka: Általában a nyár elején és végén van élet a Hírös városban. A Hírös Hét fesztivál keretein belül biztos, hogy lesz megint borutca. Ez - ha jól tudom aug. 17 - 23-ig tart.

További információ: www.hirosborvaros.hu/
süti beállítások módosítása