Kecskemét blog

Kecskemét, azaz a Hírős város blogja. Kecskemétről, kecskemétieknek, kecskemétiektől.

Mi történik Kecskeméten.hu? Kecskeméten.hu Városi információs és programajánló portál.

Olvashatsz céljainkról, illetve
elérhetőek vagyunk a kecskemetblog@index.hu címen. Jöhet bármi, ami a várossal kapcsolatos.
Kecskemétblog az iwiwen

Friss, rövid hírek

Szólj hozzá Te is!

Ajánlatunk

Kecskeméti képek

Copyright

Az oldal tartalmának, részeinek utánközlése csak a forrás jól látható megjelölésével lehetséges.

A Kecskemét blogra linkelni bármikor és bármilyen mennyiségben szabad :)

Hogy fog kinézni az új kecskeméti uszoda?

EXplorer 2009.07.23. 11:21

A nyár közepében járunk – és ismét kedvelt kikapcsolódási célpont lett az Élményfürdő és Csúszdapark - az Uszodát viszont két hónapra kényszerűségből be kellett zárni, hiszen annyira leromlott már az állapota, hogy időlegesen komoly karbantartási munkálatokat kell végezni. Hamarosan azonban egy XXI. századi, a leghidegebb hónapokban is forró karibi hangulatot varázsló élményfürdő és egy nemzetközi rendezvények fogadására is kész versenyuszoda épül fel az Élményfürdő és Csúszdapark közvetlen szomszédságában - melynek látványterveit és leírását most - elsőként - közöljük honlapunkon.

A munkálatok koordinálása érdekében Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata a MAHÍD 2000 Zrt.-vel közösen vállalkozói fórumot rendezett az Erdei Ferenc Kulturális Központban. A fórumon a hamarosan felépülő Élményfürdő és Versenyuszodáról, és annak munkálatairól adott tájékoztatást a szép számmal összegyűlt érdeklődőknek dr. Zombor Gábor polgármester, Jánosi István, a Hírös Sport Nonprofit Kft. igazgatója, és a beruházó képviseletében Nagyné Vas Éva projektigazgató, Dávid Béla és Gál Csaba főmérnökök.

A MAHÍD 2000 Zrt. fővállalkozásában, az Alföld Oázisa Konzorcium kivitelezést végző tagjaként építi fel az új komplexumot - az alapozási és közműfejlesztési munkákon kívül viszont minden munkára alvállalkozói jelentkezéseket vár: így szerkezetépítési és építőmesteri, belsőépítészeti, épület- és vízgépészeti, épületvillamossági, valamint út és parkoló építési munkákra.

Építészeti koncepció: Az épület térbeli rendjének megformálásakor az alábbi szempontok vezéreltek bennünket.

- Az élményfürdő funkcióhoz igazodva az épület formája és terei egyedi hangulatot és valódi élményt nyújtsanak, és mentesek legyenek a már megszokott, sablonos megoldásoktól. A nagy kiterjedésű épület tömege ne hasson nyomasztólag a környezetére.

- Az összetett funkció kompakt elrendezésével, optimális szerkezet- és anyag- választással gazdaságosan megépíthető és üzemeltethető létesítmény jöjjön létre.

- A következő ütemben esetleg megvalósuló szálloda építése ne zavarja a fürdő működését, a két objektum közönségforgalmi és üzemeltetési kapcsolatai biztosítottak legyenek és az így kiteljesedő komplexum funkcionálisan és építészetileg egyaránt egységes legyen.

Az épület tömegét az utcavonallal párhuzamos hosszirányú sávokra szabdalva és a sávokat megmozgatva egy hullámzó tömeget hoztunk létre. A sávok szélességét és hajlásszögét rugalmasan alakítottuk a térbeli igényekhez, megőrizve az épület homogén megjelenését. A sávok eltérő magassága miatt a terek oldalról bazilikális bevilágítást kaptak és ezzel elkerülhettük a felülvilágítók alkalmazását. Az épület lineárisan hullámzó tömege, lágy sarokképzése közvetetten utal a víz hangulatára de egyéb vonatkozásban nem kíván direkt építészeti eszközökkel hamis hatást elérni. A sávok héjalása a végfalakon homlokzatként fordul le és zártságával erőteljes kontrasztot teremt a hosszhomlokzatok nyitottságával szemben. A sávok szélességét a funkcionális egységek határozták meg, melynek jellemző elemei a versenyuszoda ill. az élményfürdő nagy fesztávolságú medenceterei és a közéjük ékelődő keskeny közlekedő-kiszolgáló sáv. Ez a keskeny sáv szerkezeti szempontból az épület merevítését biztosítja, épületgépészeti és vízgépészeti szempontból pedig az ellátás gerincét adja.

Telepítés, parkolás: Az uszoda-élményfürdő épületet a telek déli, strand felőli részére telepítettük, a max. homlokzatmagasság felezéséből számítva előírt 8 m széles oldalkert biztosításával. Az épületnek a déli telekhatár közelébe való telepítésével helyet biztosítunk a bővítésként jövőben tervezett szálloda számára. A strand és az uszoda-élményfürdő egymástól kerítéssel elválasztott külön intézményként fog működni, de a meglevő tóparti büféépület előtt átjárás létesül, megfelelő ellenőrzési és jegyváltási rendszer beépítésével.
A telek északi határvonalán, a vasút menti 50 m-es védőzónába helyeztük el a létesítményt kiszolgáló parkolót, 206 személygépkocsi és 4 autóbusz kapacitással. Az épület előtt az utcai telekhatártól mért 5 m széles előkertet biztosítottunk, mely a főbejárat előtt 8,6 m-re bővül. Ez az előkert a rendezett útszegélyig mért további 9 méter széles sávval együtt közterületként lesz kialakítva. Ezen a közterületen a parkolóból indulva a Csabay Géza krt. oldalán fasorral kísért gyalogos promenád létesül az uszoda-élményfürdő és azon túl a strand főbejáratához. A jelenlegi kemping előtti szakaszon meglevő utcai parkolósávot javasoljuk megszüntetni A 6 méter széles, erősített burkolatú promenád az épülethez tűzoltási felvonulási területként és mentőautós megközelítésre is szolgál. Rövid időtartamú valamint taxi és VIP megállás céljából a főbejárat előtt az úttest kiszélesítésével 4 gépkocsi részére leállósáv létesül. Az élményfürdő és az uszoda fürdőközönsége közös főbejáraton, míg a sportrendezvények nézőközönsége külön bejáraton érkezik. A főbejárat tengelyében gyalogos átkelőhely létesítendő a szemközti sportpálya irányában. Az épület északi végfala előtt 130 kerékpár részére fedetlen, őrizetlen kerékpártároló létesül, a burkolatba erősített szerelvényekkel.
Az épület földszinti padlóvonalát a 117,00mBf szintre helyeztük, mely átlagosan 25 cm-el magasabban van a jelenlegi útszegélyhez képest. Ez a kismértékű kiemelés - melyet az előkert lejtésével hidalunk át - a telek enyhe lejtése miatt a kert felőli oldalon 85-90 cm méretű kiemelkedést eredményez. Ez a kiemelkedés kedvező rálátást biztosít a élményfürdő belső és külső tereiből a tájra, másrészt kiemeli az élményfürdő kisebb vízmélységű medencéit a magasan levő talajvízből,melynek mértékadó szintje 115,20 mBf.
Gazdasági forgalom: Az épület gazdasági és személyzeti bejáratát az épület északi oldalán térszín alatt javasoljuk biztosítani. A lehajtó rámpa a parkoló bekötőútjáról ágazik le, fedett T alakú gépkocsi fordulója a jövőben a szálloda részére is biztosítja az optimális manőverezést és rakodást, továbbá az ellátás esetleges összevonását. (pl. közös báziskonyha, stb.) A lehajtó rámpa egyik oldala a személyzet részére gyalogos közlekedést biztosító lépcsőként van kialakítva. A pinceszinti fedett rakodótér 2,9 m-es belmagassága csak kisteherautók lehajtását teszi lehetővé. A parkoló bekötőút és lehajtó rámpa találkozásánál íves oldalfallal és földfeltöltéssel takart, felülről nyitott "udvar" létesül, a kültéri trafóház, a hulladék konténerek és kültéri aggregátor elhelyezésére. Az épületben keletkező hulladékot a takarító személyzet a pinceszinti átmeneti hulladéktárolóba gyűjti és a gazdasági személyzet alkalmanként kézikocsival hordja fel a térszínen lévő konténerekbe, ahonnan a kommunális gyűjtés történik.
Az épület strand felőli oldalkertjének utcai kerítésén üzemi bejárat létesül, a vízgépészeti vegyi anyag- és kertgondozási beszállítások, a TV közvetítő busz, mentő beállása és a tóparti büfé gazdasági töltésének biztosítása céljából. A vegyi anyag, göngyöleg és kertészeti berendezések tárolására üzemi melléképület létesül a strand felőli telekhatáron. Az üzemi megközelítésre nyílóan pinceszinti angolakna és üzemi bejárat létesül a nagy méretű vízgépészeti berendezések beszállítása és cseréje céljából.
Előcsarnok és kapcsolódó terei: Az épület főbejárata a Csabay Géza krt. felől nyílik, az előcsarnokból elérhető az úszó- és fürdőközönség öltözője, a wellness részleg és fodrászat valamint az emeleti sportolói öltözők és fitness részleg. Az előcsarnok tengelyében üvegfalon keresztül vizuális kapcsolatot biztosítottunk az élményfürdő terével, ennek folytatásaként a külső medencékkel és a tóval. Az előcsarnok oldalterében étterem-kávézó fogyasztótér kerül kialakításra, utcára nyíló terasszal, pincéres kiszolgálással Az előcsarnok és fogyasztótér közötti traktusban közönségforgalmi wc csoport, tárgyaló és 2 db üzlethelyiség helyezkedik el. Az üzletekben kizárólag sport és szabadidős tevékenységhez kapcsolódó termékek és nyomtatványok árusítása történik, élelmiszer forgalmazása nem. A kerekesszéket használó mozgássérültek az előcsarnokból nyíló helyiségben átcserélhetik kerekes széküket az intézmény által biztosított berendezésre, mely alkalmasabb az uszoda terében való közlekedésre.
Sportrendezvény esetén a versenyuszoda nézőközönsége önálló bejáraton érkezik a közönségforgalmi előtérbe, ahonnan a lelátó alatt elhelyezett pénztár, ruhatárak és wc helyiségek nyílnak, illetve ahonnan nézők menekítése közvetlenül az utcára biztosított. A közönségforgalmi előtér a versenymedence légterében van, attól egy mellvédfal ill. a lelátó választja el. Az épület főbejárati előcsarnoka és a versenyuszoda közönségforgalmi előtere kapcsolódik egymáshoz, így a nézők használhatják a főbejárati előcsarnokból nyíló éttermet és üzleteket.
Közönség öltözője, elosztótér: A főbejárati előcsarnok pultjánál az élményfürdő és versenyuszoda vendégei a kiválasztott különböző szolgáltatásokért előre fizetnek, ezek jellegét és időtartamát az e szerint programozott karóra rögzíti és átengedi a vendéget az egyes szolgáltatási zónák határán. A vedégek belépés után a földszinti egynemű váltókabinos-szekrényes öltözőbe jutnak. Az öltözőben a cipős-mezítlábas forgalom szét van választva azáltal, hogy az szekrényes térbe csak a váltókabinokon keresztül lehet bejutni. A váltókabinok előterében önkiszolgáló értékmegőrző szekrények találhatók és a ruhatároláshoz szükséges fogasok helyezkednek el. Az öltözőblokkban 50 darab váltkabin és 1300 darab kétszintes "Z" szekrény létesül. Átöltözés után a fürdővendégek az elválasztott nemű, nem kényszerutas zuhany-wc blokk érintésével az élményfürdő légterében levő, attól korláttal leválasztott elosztótérbe lépnek. Az elosztótérből egymástól függetlenül érhető el az élményfürdő, a versenyuszoda, a gyógymedence, a wellness-beauty részleg, a szauna világ, a fitness-részleg. Az egyes zónák határán karórás beléptető rendszer működik, mivel ezek jegyára egymástól eltér. Az elosztótérből nyílóan gyermekmegőrző létesül, ahol a kiskorú gyermekekre szakavatott nevelők vigyáznak, amíg a szülők a létesítmény egyéb szolgáltatásait veszik igénybe. Az úszó és fürdőközönség számára az elosztótérből nyíló dohányzót biztosítottunk
Konyha, étterem: Az uszoda és élményfürdő vendégeit ellátó "pálmakert" önkiszolgáló étterem az elosztótér bővületeként, az élményfürdő elemeinek súlypontjában helyezkedik el, az előcsarnoktól üvegfallal leválasztva. Központi fekvése révén az itt ülő vendég vizuális kapcsolatban áll az élményfürdő tereivel és érzékelheti a közönség vagy a családtagok jelenlétét és mozgását. Ellátását - az előcsarnokból nyíló étterem-kávézóval együtt - 200 adagos főzőkonyha biztosítja. A konyhaüzem árutöltése a pinceszinti gazdasági bejárat felől önálló felvonóval és az élményfürdővel közös személyzeti lépcsős megközelítéssel történik. A moslék tárolása a pinceszinti hulladéktárolóból leválasztott mosléktárolóban biztosított.
A 12 fős konyhai személyzet a konyhaüzem területén öltözik, kétnemű öltöző-vizes blokkban. A konyhaüzem részletes leírása külön konyhatechnológiai műleírásban található.
Versenyuszoda: A versenyuszodában egy 50x25 m-es medence épül, mozgatható válaszfallal, mely segítségével két 25 m-es gyakorlómedence választható le. Létesül továbbá egy 16x25 m-es bemelegítő medence és egy 5,5x15 m-es tanmedence. A nyári hónapokban a sportklubok működése szünetel, ezért a bemelegítő medencét az élményfürdő közönsége használja. Ebben az időszakban a beléptető rendszer áttelepül a tanmedence vonalába. A bemelegítő medencetér oldalfalán szabadba nyíló ajtó létesül a TV közvetítő stáb és a kiemelt VIP személyek beközlekedésére, akik a bejárattól induló lépcsőn a közönségtől elzárta juthatnak fel az emeletre. A medencetér utca felőli oldala mentén 700 férőhelyes lelátó épül. A lelátó arénatöltése a már korábban említett közönségforgalmi előtérből három lépcsővel történik. A mozgássérült nézők a közönségforgalmi előteret és a medenceteret elválasztó mellvédfalon létesített kapun keresztül, ellenőrzötten jutnak a medencetérbe s foglalják el a számukra kijelölt helyet. A rajtolás, az eredményhirdetés a versenymedence északi végénél zajlik, az eredményhirdető tábla szintén ez oldali végfalon helyezkedik el, míg a zászlófelvonás a szemközti déli végfal előtt történik.
A főbejárati előcsarnokból önálló lépcsőn és liften lehet feljutni a versenyuszoda emeleti szinten levő 60 fős sportoló-tanulói öltözőihez valamint bírói, média, VIP és orvosi blokkjához, illetve az önálló fitness részleghez. A sportolói öltözők és a fitness szomszédos elhelyezése biztosítja a sportolók részére is a konditerem használatát. Az iskolai tanulók csoportos-fogasos, a sportolók szekrényes öltözői kétneműek. Az öltözőblokkhoz kétnemű vizesblokk és egy-egy masszázs helyiség csatlakozik. A sportoló-tanulói öltöző blokk mozgássérültek számára nem használható. Erre a célra földszinti közönség öltöző mozgássérültek számára kialakított egysége használható. Az öltözőkből a medencetér végfalán levő közlekedőn keresztül jutnak el a medencetérhez vezető kétkarú lépcsőhöz. Ez a végfali közlekedő a medencetér felé nyitott, így innen mód van a verseny „rejtett” figyelemmel kisérésére, de a versenyzők igény esetén a lelátón is helyet foglalhatnak, mert a sportolói közlekedő és a lelátó legfelső sora egy híddal össze van kötve. Az időmérő, hangosító, bírói, orvosi-dopping, klub, média közvetítő és VIP helyiségek a kiszolgáló sávban helyezkednek el, teljes rálátással a medencére ill. a nézőtérre. Az I. emeleten az élményfürdő pihenő galériája található, mely úszóversenyek esetén a sportolók bemelegítő területeként működhet.
A kiszolgáló sáv végén levő egykarú lépcsőnek több funkciója is van. Egyrészt verseny esetén biztosítja azt, hogy a sportolók a versenymedence terének érintése nélkül eljuthassanak az öltözőből a bemelegítő medencéhez és onnan vissza a rajt előtti készenléti helyiségbe. Másrészt az üzemi bejárat felől érkező és itt parkoló TV közvetítő kocsi és az emeleti média közvetítő helyiség között biztosít a nézőközönségtől rejtett kapcsolatot Harmadrészt lehetővé teszi, hogy úszásoktatás alkalmával a szülők a medencecsarnok érintése nélkül eljussanak a tanmedencéhez.
Élményfürdő: Az élményfürdő karibi hangulatot idéző medence terében két élmény, hullám és kaland medence, mászó fal és fejes ugró öböl, sodrófolyosó létesül. Attraktív elem a térbe úsztatott „karibi terasz” emelt szintjén épülő panoráma medence és az alatta lévő, vízeséssel határolt barlang medence. A karibi teraszon drink-bár működik, melyhez szabadtéri tetőterasz csatlakozik. A karibi terasz alatt lépcsőzetesen mélyülő padozatú zárt pihenő helyiség épül, melyben hang- és fényhatások működhetnek. A kisgyermekes családok részére baba-mama és pancsoló medence létesül, a közelükben gyermek wc csoporttal, pelenkázó helyiséggel és baba-mama pihenővel. Az élményfürdő terében, attól növénysávval elválasztva kedvezményes belépővel elérhető gyógymedence létesül. A gyógymedence zónájához kiúszóval elérhető kültéri gyógymedence csatlakozik. Az élményfürdő egy kültéri élmény és pancsoló medencével rendelkezik A külső medencék körül összefüggő körüljáró-pihenő terület létesül, melyet növénysáv választ el a gyepfelülettől és ahova három ponton lehet lábmosón keresztül bejárni a kertből. Az élményfürdő területén két fix úszómesteri poszt (szék, asztal) létesül, az egyik az öltözőből való bejáratnál, a másik a hullámgépház kiemelt tetején.
Csúszdák: Az élményfürdő részeként jelen beruházás keretében 2 db csúszda létesül, mely további 1 db csúszdával bővülhet a jövőben. A csúszdák induló és érkező területei ennek figyelembevételével kerülnek kiépítésre. A csúszdák 12,0 m magasról indulnak, ezen szint megközelítésére az épület főtömegétől független lépcsőtorony épül. A csúszdák az élményfürdő csarnokterétől akusztikai okból leválasztott térbe érkeznek, fékezővályús megoldással.. A csúszdák kialakítása és engedélyeztetése külön eljárásban történik.
Szauna-világ: A szauna-világ külön szolgáltatásként vehető igénybe, ezért bejáratánál beléptető rendszer működik. A centrálisan szervezett belső tér középpontjában egy jacuzzi medence áll, pihenőteréhez drink-bár pult kapcsolódik, melynek személyzete ellátja a vendégeket a szaunázáshoz használatos lepedővel, törülközővel. . A szauna-világ belső területén két finn, egy-egy aroma és infra szauna, gőzkabin és jégkamra létesül. A kültéri szauna-világot egy földrézsű által övezet, szélvédett intim átriumban elhelyezett, két szaunát tartalmazó épület és egy nyitott jacuzzi medence alkotja.
Wellness-részleg, fodrászat: A wellness részleg a főbejárati előcsarnokon keresztül utcai, az elosztótér irányából pedig fürdővendég forgalmat is fogad, ezért az elosztótérre nyíló ajtajánál beléptető rendszer működik. Központjában felülvilágított pihenő létesül, mely természetes fényt biztosít a köré szervezett közlekedőknek.. A wellness részlegben 6 db masszázs helyiség, 3 db iszap kezelő és 1 db tangentoros kezelő helyiség létesül, mindegyikük önálló vetkőző előtérrel és zuhanyfülkével. A szolgáltatások köre egy fekvő és egy álló szolárium helyiséggel és orvosi tanácsadóval egészül ki. A wellness részlegben elhelyezkedő watsu-medence a keleti terápiás kezelés mellett egyéb gyógyászati kezelésekre ad lehetőséget, valamint csoportok részre szeparált medencetérként is működhet. E célból az utcai forgalom kiszolgálására kétnemű öltöző-vizesblokk létesül a közelében.
A fodrászat, kozmetika a főbejárati előcsarnok felől elsősorban utcai forgalmat fogad, de a fürdővendégek számára is lehetőség van az átjárásra, a wellness részleg érintésével.
Fitness részleg: Az emeleti fitness részleg egyrészt a főbejárati előcsarnok felől önálló "utcai" megközelítéssel, másrészt az élményfürdő elosztóteréből induló egykarú lépcsőn keresztül a fürdőközönség részére "köpenyes" megközelítéssel bír. A két megközelítési irányt egyesítő recepciós tere üvegfallal kapcsolódik a főbejárati előcsarnok teréhez, kondicionáló és aerobic termei pedig a sportolói közlekedő felé rendelkeznek üvegfallal, amin keresztül a medencecsarnok természetes fénye szűrődik be. A fitness részleg önálló kétnemű öltöző-vizesblokkal rendelkezik. A fitness részleget az élményfürdő vendégei külön díjazás ellenében használhatják, ezért - valamint az utcai vendégek élményfürdőbe való illetéktelen bejutását megakadályozandó - a részleg élményfürdő felőli ajtajánál beléptető rendszer létesül.
Kiszolgáló terek: Az épületben egy személyzeti lépcsőház és két személyzeti-teherfelvonó létesül, melyek közül az egyik az élményfürdő, a másik a főzőkonyha ellátását biztosítja. Az épület pinceszintjén csak kiszolgáló helyiségek létesülnek. A személyzeti- gazdasági bejárat a fedett gazdasági udvarról nyílik, az irodák a megnyitott pinceszint homlokzati frontján, a személyzeti öltözők, raktárak, műhelyek,erős és gyengeáramú elosztóhelyiségek a belső fekvésű területen helyezkednek el. Az uszoda és fürdő kétnemű személyzeti öltözője 64 főre méretezett. A pinceszinten a csarnokterek közötti sáv, az 50 m-es medence három oldali körüljáró területe valamint az élménymedencék közötti pinceszakaszok összefüggő gépészeti teret alkotnak, melyben vízgépészeti berendezések és légtechnikai vezetékek lesznek elhelyezve. A sprinkler központot a pinceszinten, önálló helyiségben helyeztük el.
A légtechnikai rendszerek berendezéseit az emeleti ill. tetőszinteken helyeztük el. Az emeleten zárt gépház térben helyeztük el a wellness-fodrászat, a konyha-étterem, az előcsarnok és csatlakozó terek, valamint a piceszinti kiszolgáló helyiségek légtechnikai berendezéseit. A tetősíkból visszametszett nyitott tető udvarba kerültek az emeleti szinten a szauna részleg , a családi zóna és az élményfürdő szellőző gépei, míg a tetőszinten a versenyuszoda, vendég és sportolói öltözök, uszodai kiszolgáló helyiségek és a fitness szellőző gépei. A klíma folyadékhűtő kültéri egysége a két csarnoktér közötti traktus tetejére kerül. A kazánház és gázmotor gépház az emeleti szinten egymás mellett a helyezkedik el, a tetősíkból visszametszett tető udvarra néző hasadó-nyiló felülettel, 3 db hőszigetelt kéménnyel.
Üzemi melléképület: Az üzemi udvarra nyílóan földszintes melléképület épül, melybe klórozó, klórlefejtő, savadagoló, vegyszerraktár helyiségek, valamint kerti eszköz raktár létesül. Az üzemi épületből a vegyszerek föld alatti csővezetékeken jutnak el a főépület pinceszintjére. Az egytraktusos, félnyereg-tetős, hagyományos szerkezetű, vakolt homlokzatú, temperált épület a hozzá csatlakozó tömör kerítéssel egy zárt üzemi udvart alkot, mely alkalmas a létesítményben és a kertben felmerülő kültéri karbantartási munkák kulturált körülmények közötti elvégzésére.

Forrás: Kecskemethu

Ez ennyire kell(ett) Kecskemétnek:
szerintünk: (4/5)
szerintetek: (3,8/5)

Címkék: építészet uszoda elsőkézből

Szólj hozzá!




Ha van egy jó történeted a városról, hallottál valamit Kecskemétről, ne habozz, írd meg nekünk - névvel, vagy név nélkül: kecskemeten@ikecskemeten.hu

Ha nincs aktuális történeted, egy jó kommentnek mindig örülünk! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskemet.blog.hu/api/trackback/id/tr861262506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása