Kecskemét blog

Kecskemét, azaz a Hírős város blogja. Kecskemétről, kecskemétieknek, kecskemétiektől.

Mi történik Kecskeméten.hu? Kecskeméten.hu Városi információs és programajánló portál.

Olvashatsz céljainkról, illetve
elérhetőek vagyunk a kecskemetblog@index.hu címen. Jöhet bármi, ami a várossal kapcsolatos.
Kecskemétblog az iwiwen

Friss, rövid hírek

Szólj hozzá Te is!

Ajánlatunk

Kecskeméti képek

Copyright

Az oldal tartalmának, részeinek utánközlése csak a forrás jól látható megjelölésével lehetséges.

A Kecskemét blogra linkelni bármikor és bármilyen mennyiségben szabad :)

Teljes alkoholstop Kecskeméten

EXplorer 2010.06.24. 11:51

Városunk Közgyűlése ismét egy többek számára elfogadhatatlan döntést készül hozni: korlátoznák az éjjeli alkohol árusítást Kecskeméten. Természetesen a döntés mellett és ellen is lehet sok érvet felsorakoztatni, azonban az szinte biztos: a rendelet csupán csak tüneti kezelés, a valódi, régóta húzódó problémát nem oldja meg, miszerint nem megoldott a fiatalok helyzete Kecskeméten.

Facebookon gyülekeznek a rendelet ellenzői

A Facebookon egy csoport is alakult, amelynek a "Mentsük meg a Jokert a szeszrendelettel szemben!" nevet adták, a városközpont egyik legismertebb éjjel-nappali -és természetesen alkoholos italokat is árusító- boltjának neve után. Egyébként 1-2 nap alatt több, mint 310-en csatlakoztak a klubhoz. Az itteni közhangulatot talán az alábbi üzenőfal hozzászólás jellemzi a leginkább: "Egyre inkább nem tud meglepni ez a város. A legközelebbi rendelet az lesz, hogy kijárási tilalmat rendelnek el?". Node, lássuk a másik oldal véleményét is (az előterjesztésből idézünk).

Mit mond a városvezetés?

"A megvásárolt palackozott szeszesitalt a szórakozóhelyekre a vendégek nem vihetik be, ebből adódóan azt a közterületen fogyasztják el rövid idő alatt. Tekintettel arra, hogy ezek a „vándorló” társaságok több esetben a hangos zenétől átmenetileg megsüketülve, már bizonyos alkohol mennyiséget elfogyasztva érkeznek ezekhez az üzletekhez, sokszor rendbontást okoznak a város több pontján. A lépcsőházak, kapuk bejáratát mellékhelyiségként használják, az elfogyasztott italok üvegeit, dobozait eldobálják. Az ilyen üzlet környezetében élő lakosok folyamatosan szenvednek a közterületen alkoholt fogyasztó vásárlók éjszakai randalírozásaitól."

A rendelet

"A lakosok éjszakai nyugalmának biztosítása érdekében Kecskemét város teljes közigazgatási területén első lépésként javaslom az éjjeli órákban nyitvatartó üzletek palackozott szeszesital értékesítésének 22.00 óra utáni korlátozását helyi rendeletben. Az egység csak abban az esetben tarthatna nyitva éjszaka, ha az üzemeltető vállalná, hogy 22.00 óra és 6.00 óra közötti időtartamban nem forgalmaz palackozott szeszesitalt, erre a tényre jól látható helyen felhívja vásárlói figyelmét. A kereskedő erre vonatkozóan Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének Jogi, Ügyrendi és Bűnmegelőzési Bizottsága felé írásban nyilatkozna. A rendelet nem terjedne ki a bevásárlóközpontokban üzemeltetett üzletekre, a hipermarketekre, a vendéglátó egységekre, valamint az alkalmi rendezvényekre és alkalmi vásárokra."

Egyébként plázákban, a főtéri rendezvényeken többek között lehet majd alkoholt vásárolni továbbra is, így főként a kis éjjel-nappali boltok (szám szerint 8) láthatják a kárát a rendeletnek.

A rendelet hatályba lépésének időpontjaként - tekintetbe véve az érintett üzletek számát, a szükséges felkészülési idő mértékét - 2010. augusztus 1-jét javaslom meghatározni. A rendelet szabályait a már működő üzletekre vonatkozóan is alkalmazni kell, mivel a jogalkotói szándék csak ily módon érvényesülhet megfelelően.

Városunkban egy 2009-es rendelet értelmében közterületen tilos alkoholt fogyasztani. Mostantól este 10-06 között vásárolni is.

A határozatot elfogadták: 2010. június 24. 11:48
Igen: 25  Nem: 0 Tartózkodott: 0 Nem szavazott: 8

A rendelet bővebb idézetei: Éjjel teljes alkoholstop lesz Kecskeméten

Ez ennyire kell(ett) Kecskemétnek:
szerintünk: (1/5)
szerintetek: (5/5)

Címkék: alkohol

2 komment




Ha van egy jó történeted a városról, hallottál valamit Kecskemétről, ne habozz, írd meg nekünk - névvel, vagy név nélkül: kecskemeten@ikecskemeten.hu

Ha nincs aktuális történeted, egy jó kommentnek mindig örülünk! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskemet.blog.hu/api/trackback/id/tr972106156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sixx basszus hol van amikor kéne
hát ezzel nem sokra megyünk.. olyan mintha csak tünetet kezelnénk.. minha azt mondanánk hogy a fogfájás a betegség, és nem a romló fog.. ezzel csak még jobban megoszlanak a élemények, és az emberek. Aki be akar rúgni, és éjszaka őrültködni, az megtalálja a kiskapukat.
süti beállítások módosítása