Kecskemét blog

Kecskemét, azaz a Hírős város blogja. Kecskemétről, kecskemétieknek, kecskemétiektől.

Mi történik Kecskeméten.hu? Kecskeméten.hu Városi információs és programajánló portál.

Olvashatsz céljainkról, illetve
elérhetőek vagyunk a kecskemetblog@index.hu címen. Jöhet bármi, ami a várossal kapcsolatos.
Kecskemétblog az iwiwen

Friss, rövid hírek

Szólj hozzá Te is!

Ajánlatunk

Kecskeméti képek

Copyright

Az oldal tartalmának, részeinek utánközlése csak a forrás jól látható megjelölésével lehetséges.

A Kecskemét blogra linkelni bármikor és bármilyen mennyiségben szabad :)

Jön a hetedik áruház az Izsáki útra

EXplorer 2009.05.12. 12:45

Sokáig egy villa állt az Izsáki úti kórház mellett. Most bontják.

Az Izsáki út nemrég lett kibővítve négy sávosra, a KF-GAMF Kar mellé TESCO, OBI és más egyéb üzlethelységek épültek a TARGET Center képében. Ugyancsak ezen az úton található a Szil-Coop és kicsit távolabb a Pólus Róna / Auchan is.

Vajon mi hiányzott még az Izsáki útra? Értelmet nyer a bevezető mondat: a lebontott családi ház helyére (Kecskeméten a második) Lidl áruház épül.

Nem irigylem azokat a lakókat, akik ott élnek. Először az Izsáki úti szélesítés kapcsán kapták nyakukba az autósforgalmat (egy elfuserált szerintünk nem optimális jelzőlámpás kereszteződésnek köszönhetően tetézett kipufogó gáz koncentrátummal egyetemben), most jön melléjük még egy áruház is, amely építése sem jár minden gond nélkül.

Ez ennyire kell(ett) Kecskemétnek:
szerintünk: (1,5/5)
szerintetek: (2,1/5)

Címkék: áruház

12 komment




Ha van egy jó történeted a városról, hallottál valamit Kecskemétről, ne habozz, írd meg nekünk - névvel, vagy név nélkül: kecskemeten@ikecskemeten.hu

Ha nincs aktuális történeted, egy jó kommentnek mindig örülünk! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskemet.blog.hu/api/trackback/id/tr491110027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szerintem mar nem bir el a varos ennyi uzletet
A Lidl és az Aldi üzletpolitikája, hogy rányit a TESCO-ra. Nézzétek meg! Először jön egy TESCO (kisebb városokban az első ilyen "bolt"), utat tör. Szemben megveszik Lidlék a telket és építkeznek. A TESCO betanítja az embereket, hogyan kell ilyen helyen vásárolni, aztán mikor már megvan a habitus, jön a mégolcsóbb.
Voltam pénteken a kalocsai Aldiban, megkérdezték a koromat, meg hogy honnan érkeztem. Biztos lefedettségi térképet csináltak, hogy hova tudnak még jönni:)
@piorreia: ez szép és jó, csak az Izsáki út nagyon bír el még egy áruházat... Csak gondolom erre tesznek nagy ívben...
tévedés. a város rengeteg áruházat bír még el, mivel egymással versenyeznek, csak másodsorban a vevőkért. arról van szó h piacot vesznek maguknak.
@urbanista: a város lehet, hogy elbírja, de az Izsáki út biztos, hogy nem...
jaja! nem lesz egyszerű arra közlekedni...:S talán a tömegközlekedést kéne fejleszteni, pl villamosokkal, trolikkal. tök jó lenne mondjuk a vasútállomástól a pólusig egy villamosvonal. hallottam régebbről olyat, hogy mint szegeden, kecskeméten is lenne egy közlekedési társaság, ami átvenné a volán szerepét. nem hallott valaki valamit ilyesmikről?:D
Az is jó lenne, ha az útszélesítést megcsinálnák a szilvásiig. Reggelente elég káosz ott.
Szia ipike!

Hát igen, évek óta húzzák a tömegközlekedés "megreformálását", épp itt lenne pedig az ideje. Itt van például az Izsáki út, folytathatnák a fennmaradt szakaszokon az útszélesítést, és az 1-es busz helyett valami komolyabb, nagyobb befogadóképességű jármű kellene ami a villamos, ahogy mondtad. A polgármesterrel készített interjúból kiderült nemrég, hogy hajlani a város egy villamoshálózat kiépítésére, dehát elég csak Debrecen példáját nézni, ott is nagyon sokat szenvednek azzal, hogy kiépüljön a 2-es vonal. A villamos ötlete nem újkeletű dolog, már 1896-tól folyamatosan foglalkozott vele a város. Komoly tervek készültek (3 villamosvonal) rengeteg vállalkozó akadt, de mire eljutottak odáig, hogy megejtik az első kapavágást, Budapest beleszólt az építkezésbe és leállt minden. Később is lett volna rá igény, ám akkor meg kereszbetett az 1911-es földrengés és utána villamosra már nem volt pénz.
(Megjegyzem a 3 vonal a következő lett volna 1911-ben: Noszlopy park-Rákóczi út-Főtér-Auchan környéke, Főtér-Csongrádi utca-Műkertváros, Főtér-Batthiány utca-Rávágy tér környéke)
Ha megnézzük, hogy ezek ma milyen utcákon közlekednének, akkor pont lenne nekik elég hely. Dehát ez rengeteg pénz és idő. Ráadásul a Rákóczi út mostani rendbetételénél sem jutott senkinek az eszébe a villamos...
Addig amíg a Kunság Volán kezében van a helyi közlekedés, addig nem számíthatunk semmi jóra. Vagy a város ráteszi az egészre a kezét, vagy privatizálni kellene, viszont akkor drágulni fog minden, mert a vállalkozó célja a profit, nem pedig, hogy nyugdíjasokkal teli busszal közlekedjen, mert abba ugye neki semmi haszna és jönnek majd megint a problémák.

Mindenesetre én örülök, hogy jön a Lidl, a másik áruházukban iszonyatos tömeg szokott lenni és úgy gondolom ez az egy áruház már kevés. Hiába van másik 20, a népnek mégis a Lidl kell, mert az az olcsó és tényleg jó cuccaik vannak.
Nem a Lidl az utolsó áruház, mondjuk úgy, hogy ez még csak a kezdet...

Ami már biztos, hogy az Auchan mellett és a homokbánya előtt Decathlon sportáruház épül, valószínűleg ugyanott KIKA, Bricostore és Norauto (autós áruház). Ezek már biztosan jönnek.

http://kecskenet.hu/hun/sa_hirek/i_cool_15/i_fel_even_belul_negy_aruhazat_nyit_a_decathlon_10227/t_Fél%20éven%20belül%20négy%20áruházat%20nyit%20a%20Decathlon/index.html

Ami még nem biztos, mert közbejött ugye a válság, hogy felépül a Kész Holding beruházásban a 3. pláza, ami Kész Center nevet kapta. Ebben helyet foglalna egy Interspar és a "Step Mall" fantázianevű kisebb üzletekből álló pláza. Itt is kész vannak a tervek, a Petőfi Népe egy mellékletében be is mutatták őket, de a válság miatt nem biztos hogy felépül. A Kész Center helyileg A Szil-Coop mellett lesz, magába foglal majd két orosz műemlék laktanyát is.

Amiket itt most felsoroltam, ezek is mind az Izsáki utat terhelik majd ha felépülnek, reméljük addigra befejezik a szélesítéseket.
@mintir: @ipike: pont izzítottunk már pár napja mi is egy posztot a villamos közlekedésről, amit most ki is élesítettünk. Jól ráéreztetek a témára :)

@mintir és mindenki más: szívesen vesszük, ha küldesz még hasonló infókat, véleményeket, témákat Kecskemétről - megjelentetjük szívesen ezeket!
Kedves Explorer!

Rengeteg információval és érdekesebbnél érdekesebb kecskeméti történetet tudok nektek mesélni, Kaszap kútjától, a nagy 1911-es földrengésen át egészen a Rákóczi úton masírozó, Városházát célzó tankokig, majd a zsíroskenyeret szorongató Lenin szoborig. :-)

Szívesen küldök nektek e-mailben hasonló történeteket, én ilyenekkel tudok szolgálni, ez az egyik hobbim. Amint összeállítottam egy történtet azt elküldöm nektek, aztán majd alakítotok még rajta ha nem tetszik benne valami. :-)

Persze ha ezt elfogadjátok.
@mintir: természetesen megköszönjük és publikálni fogjuk :)
Akár blog szerkesztőként is szívesen látunk a stábban, hátha kialakul egy igazán informatív és hasznos, alternatív média a sok nagy, elbulvárosodott között.
süti beállítások módosítása