Kecskemét blog

Kecskemét, azaz a Hírős város blogja. Kecskemétről, kecskemétieknek, kecskemétiektől.

Mi történik Kecskeméten.hu? Kecskeméten.hu Városi információs és programajánló portál.

Olvashatsz céljainkról, illetve
elérhetőek vagyunk a kecskemetblog@index.hu címen. Jöhet bármi, ami a várossal kapcsolatos.
Kecskemétblog az iwiwen

Friss, rövid hírek

Szólj hozzá Te is!

Ajánlatunk

Kecskeméti képek

Copyright

Az oldal tartalmának, részeinek utánközlése csak a forrás jól látható megjelölésével lehetséges.

A Kecskemét blogra linkelni bármikor és bármilyen mennyiségben szabad :)

Égszakadás, földindulás

EXplorer 2009.05.19. 09:42

Ma reggelre önönvíz szerű esőzés szakadt Kecskemétre. A legtöbb utcában ismét centiméteres víz állt. Sajnos a jelenlegi csatornarendszer nagy része képtelen a hirtelen jött nagy mennyiségű víz elvezetésére.

"A városközpontban és környékén található nagy szelvényű, általában téglából, falazással épült csapadék gyűjtőcsatornák kora igen magas, esetenként eléri a 80-100 évet, de a csapadékhálózat nagy része 1960 előtt épült. Az 1960-as években a város lakosságának száma kb. 60.000 fő volt, a burkolt felületek aránya pedig alacsony volt, addig ma a lakosság száma 110.000 fő, megnövekedett a csapadékot felvenni képtelen aszfaltozott és burkolt felületek aránya, illetőleg növekedett az infrastrukturális ellátottság is.

Külön műszaki probléma, hogy a csatornák átmérője nem egységes: a csatorna szerepe szerint változik, és 200 mm-től 2200 mm-ig terjed, ezért nagy esők esetén a szűkülések miatt elöntések keletkeznek Kecskemét több részén, a vagyon- és közlekedésbiztonságot is veszélyeztetve." forrás: kecskemet.hu


Fényképünk az Izsáki út környékén készült.

A történethez kapcsolható az a hír is, miszerint 503.049.000.- Ft-ból megújul a Kurucz körút - Bem utca közti csatornahálózat. A jelenleg tervezett csatornaszakasz a meglévő tisztító aknától kiindulva vasbeton cső csatorna épül a Kurucz téren, majd a JET üzemanyagtöltő állomás nyugati oldalán (Nap utca). A főgyűjtő csatorna a Kurucz körút déli oldalán, illetve az útburkolat alatt a Bem utcáig épül tovább. A megvalósuló főgyűjtő csatornarész vízgyűjtő területe igen jelentős: összességében 231,2 ha, azaz a város belterületi vízgyűjtő területének 10 százaléka.

UPDATE: További képek a Kecskeméti árvízről, részletes elemzés egy kecskeméti blogger tollábból

Ez ennyire kell(ett) Kecskemétnek:
szerintünk: (4/5)
szerintetek: (4,8/5)

Címkék: csatorna árvíz

2 komment




Ha van egy jó történeted a városról, hallottál valamit Kecskemétről, ne habozz, írd meg nekünk - névvel, vagy név nélkül: kecskemeten@ikecskemeten.hu

Ha nincs aktuális történeted, egy jó kommentnek mindig örülünk! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskemet.blog.hu/api/trackback/id/tr151131054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egész délelőtt szivattyúztuk a garázsból a vizet. Pedig tanulni kellett volna, de legalább most már tudok szivattyúzni!! =)=)
legalább nem kellett bemennem első 3 órára, hisz motorral ez lehetetlen lett volna :)
süti beállítások módosítása